Parádésan kezdett a magyar csapat, és csaknem negyedóra elteltével már 9-4-re vezetett. Ekkor több poszton cseréltek a hazaiak - bejött például magyar irányítójuk, Császár Gábor -, és a folytatásban már a PSG akarata érvényesült. A második félidőben utolérte ellenfelét a Veszprém, még fordított is, az összpontosítás pedig a hajrában sem hiányzott.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
PSG (francia) - MKB-MVM Veszprém 26-28 (14-12)

A PSG a világ egyik leggazdagabb kézilabdaklubja, ugyanakkor a világsztárokból álló gárda a csoportkörben nem játszott lehengerlően, ami visszafogott optimizmusra adhatott okot a veszprémieknek, akik ráadásul eddig csak spanyol vagy német csapattal szemben buktak el a Final Four küszöbén.

Zárt védekezéssel nyitott mindkét csapat, az első gól a 6. percben született, a veszprémi Ilic büntetőből volt eredményes. Rendre a magyar bajnok vezetett, és amíg az első kilenc percben csupán három találat esett, a következő ötben már nyolc, ami a feljavult vendégtámadásoknak volt köszönhető. 4-7-nél, a 13. percben időt kért a PSG, de ez eleinte még nem hozott eredményt (4-9). Császár és Vori beállításával azonban felpörgött a párizsi alakulat, sorozatban négy gólt dobott, így ekkor már az MKB próbálta rendezni sorait.
Sulic kiállítása alatt egyenlített a Paris Saint-Germain, ám Nagy eredményes játéka miatt sokáig még nem tudott fordítani a rivális. Erre csak a szünet előtt, a 29. percben került sor (13-12).

A második félidő sem indult jól, eladott labdákból meglépett a PSG (17-14), ám nem tört meg a Veszprém, és a csereként beállt Fazekas védéseinek is köszönhetően egyenlített. Fej fej mellett haladt a két gárda, negyedórával a vége előtt 19-19 volt az állás. A javuló védekezés jeleként labdákat lopott a magyar csapat, majd a 49. percben 22-20-ra vezetett, amikor időt kértek a franciák. A szerencse a vendégekkel volt, újralövetett büntetőből Iváncsik Tamás talált be, miután az elsőt Ilic kihagyta.

Minden energiáját mozgósította a PSG, fordítani azonban már nem tudott. Miközben a franciáknál egyetlen kiállítás sem volt az egész meccsen, a harmadik magyar kétperces büntetésnél Fazekast küldték ki, mert az egyik bírói ítéletet kifogásolva dühében megrúgta a felső kapufát. A helyére visszaálló Alilovic büntetőt hárított, amikor pedig a magyar hálóőr jött be, ő fogott ziccert.

A végén a támadó alakzat is jól összpontosított, így sikerült kétgólos előnyt szerezni az egy hét múlva esedékes hazai visszavágóra.

További eredmény:
Metalurg Szkopje (macedón)-THW Kiel (német) 21-31 (9-14)

Vasárnap játsszák:
Rhein-Neckar Löwen (német)- Barcelona (spanyol) 19.15

Hétfőn játsszák:
Flensburg-Handewitt (német) - Vardar Szkopje (macedón) 19.00