Hosszas betegség után elhunyt Józsa Mihály színművész. Az orosházi születésű előadóművész régóta küzdött betegségével, többször kerekedett felül, ám csütörtökön hajnalban szervezete feladta a küzdelmet.

Józsa Mihály színészi pályáját a Békés Megyei Jókai Színházban kezdte, mint stúdiós, majd miután megszerezte a színészi képesítést, a helyi társulat tagja lett 1983-tól 1989-ig. Két évig, 1991-ig a budapesti Népszínházban bontogatta tehetségét, ám az újságírás is vonzotta, így tollat ragadott, és először az Orosházi Napló főszerkesztője, majd a Békés Megyei Nap újságírója és rovatszerkesztője, ezután a Heti Délkelet szerkesztője és újságírója lett. 2005-től visszatért a színészethez, pontosabban a Békés Megyei Napsugár Bábszínház színésze, 2006-tól a Békés Megyei Jókai Színház művészeti titkára lett. Mindeközben tíz éven át tanította a Csabai Színistúdió fiataljait, miközben a Magyar Teátrum elnevezésű színházi havilapot szerkesztette.

Józsa Mihály, Békéscsaba, 20090929
Józsa Mihály

Frankó Attilával, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnökével nyolc éve indították útjára az Irodalmi Estek című irodalmi rendezvénysorozatot, melynek aktív szervezője, előadója, résztvevője volt. Február 4-én tevékenységét életműdíjjal ismerték el.

Józsa Mihály május 30-án hagyott itt bennünket, azonban szelleme, gondolatai, hangja, intelmei és tanításai sokáig velünk maradnak.

Nyugodj békében drága Misi!