Csendes, minden felhajtás nélküli ünnepségen adták át szerdán a Városházán a 2008. évi sportkitüntetéseket. A szolid ünnepségen Szeged Sportjáért kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat Dr. Molnár Imrét, a Szegedi Lelkesedés Sportkör vezetőjét, aki az 50-es évtől napjainkig sportolóként és sportvezetőként egyaránt letette a névjegyét Szegeden, s hosszú évek óta segíti az utánpótlás-nevelést.

Szintén ebben az elismerésben részesült Ducsai Dénes, aki testnevelő és edző egy személyben. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára teremtette meg Szegeden a női röplabda utánpótlás bázisát iskolájában. Versenyzőként és edzőként 2003-ban megalapította Ducsai Erőemelő Oskoláját, s a klub azóta sok egyéni magyar bajnoki cím, csapatbajnoki első hely, 2007-ben pedig Európa bajnoki I. helyezés megszerzésével dicsekedhet.

Kecskés Tibor edző munkáját szintén Szeged Sportjáért díjjal jutalmazta a város. A Tigers Kickbox Szabadidő és Sportegyesület edzője, 87-től kick-boksz sportoktató, 3. danos mester és 2. osztályú bíró. Tanítványainak sikere beismerten edzőjük fanatikus felkészítésének is köszönhető.


Dudás Zita átveszi a díjat © Fotó: Bozsó Márton

2008-ban Szeged Sportolója Dudás Zita búvárúszó, aki harmincszoros magyar bajnok, világkupa 2. és 3. helyezet, 2007-ben világcsúcstartó sportoló.
Szintén Szeged büszkesége Horváth Gábor kenus, aki rendkívül sokoldalú, mind fizikálisan, mind fejben is maximálisan megbízható sportoló. Az indoklás szerint neki mindegy, hogy egyesben, párosban vagy négyesben evez. Egyformán kiválót tud nyújtani.

Országosan ugyan nem a legismertebb ökölvívó Oltványi Dávid, ám mind országos, mind nemzetközi viszonylatban eredményeit tekintve is kiemelkedően komoly és példamutató sportember. Ő szintén Szeged Sportolója 2008-ban.