A gyűlést dr. Kulcsár László, a NAK Békés Megyei Igazgatóságának elnöke nyitotta meg, külön köszöntve a vendégelőadókat. Az eseményen megválasztották a megyei etikai bizottságok tagjait, megtárgyalták az egységes kérelem benyújtásának tapasztalatait, valamint dr. Sóvári Tibor a Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatalának osztályvezetője tartott előadást a földhivatal ingatlannyilvántartási gyakorlatáról, továbbá Kupcsok Milán élelmiszeripari igazgató tájékoztatta a jelenlévőket a NAK és az élelmiszeripar közös munkájáról, elért eredményeikről.

NAK, Dr Kulcsár László, Csabagyöngye, 20140605

Kupcsok Milán elmondta, hogy ez az együttműködés a két szervezet között többek között azért fontos, mert összefogja a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők tagjait. "Véleményem szerint a versenyképes élelmiszeripar eredményezi majd a versenyképes mezőgazdaság kialakulását."

NAK, Dr Kulcsár László, Csabagyöngye, 20140605
Kupcsok Milán
Kiemelte azt a tevékenységüket, miszerint létrehozták az elmúlt években az úgynevezett Élelmiszeripari Referenshálózatot, amely három alapelemből épül fel, egyrészt a pénz-t, a piacot és az információkat érintő kérdéseket foglalja magában, amelyekben segítséget nyújtanak a tagoknak a hálózat által. A legfontosabb a finanszírozási lehetőségekről való tájékoztatás. Piac esetében kiemelkedő a kiállításokon való részvétel úgy belföldön, mint külföldön. "Tavaly több mint 100 rendezvényen vettünk részt." - mondta el Kupcsok Milán. Információátadásban elengedhetetlen az aktuális jogszabályi háttér, a szabályok és a 2014-20-as időszak költségvetési stratégiája.

Kupcsok Milán kiemelte, hogy ma megfelelő forrás nélkül nehéz boldogulni az ágazatban, de a 2014-20-as támogatások bizakodásra adnak okot, ugyanis 500 milliárd van tervben, ehhez a feladat már csak a hatékony felhasználás.

NAK, Dr Kulcsár László, Csabagyöngye, 20140605

Az élelmiszeripari igazgatóság többször is hangsúlyozta, hogy közös fórumot szeretnének indítani a kiskereskedelmi hálózattal, a még jobb kommunikáció érdekében.

A NAK Békés Megyei Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít az együttműködésre, számos szervezettel állnak kapcsolatban, melyek folyamatosan bővülnek a kiemelkedő tájékoztatás érdekében, az agrárgazdaság minél gyorsabb fejlődéséért.