Paradoxon, hogy a legjobban működő IT a legkevésbé látható. A számítógépek, szerverek, szolgáltatások rendben működnek, az e-mailek bejönnek-kimennek - miért illetne ezért valakit dicséret? Mert ezek az elképesztően komplex rendszerek folyamatos felügyeletet, karbantartást igényelnek, fennakadásmentes üzemelésük pedig nem magától értődő, ahhoz dedikált szakemberek áldozatos munkájára van szükség - írta a híradó.hu.

Hagyománnyá nemesül lassan a tizenöt éves, itthon szervezetten pedig öt éves SYSADMINDAY, azaz a rendszergazdák megbecsülésének nemzetközi világnapja. Ebből az alkalomból a HWSW és a HUP idén is összehívta a hazai rendszergazda-közösséget, hogy július 25-én, pénteken együtt ünnepeljenek a margitszigeti Holdudvarban.

A korábbi évekhez hasonlóan izgalmas, szórakoztató programsorozatra számíthatnak a kikapcsolódni vágyók. A szakmai előadások mellett ki lehet majd próbálni a közeljövő egyik legígéretesebb kütyüjét, az Oculus Rift nevű virtuális valóság-szemüveget is egy autóverseny keretei között.

A tavalyi összejövetelen mintegy 500 rendszergazda vett részt.