"1848. MÁRCIUS 15." címkével ellátott hírek
Az átlagos magyar fiatal bár némiképp alultájékozott, mégis fontos számára a történelem. Háromnegyedük érdeklődik a történelem iránt – ez derül ki a Nemzeti Örökség Intézet korábbi felméréséből.
A nemzet ünnepe minden magyaré, függetlenül attól, hogy az anyaországban, az elszakított területeken vagy éppen a diaszpóra világmagyarságának tagjaként részesei a határokon átívelő nemzeti közösségnek - hangsúlyozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke kedden Lendván, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának központi, március 15-i ünnepségén mondott beszédében.
A mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskola diákjai és dolgozói is megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.
Az időjárás is ünnepelt tegnap, verőfényes napsütés fürdette az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára rendezett városi megemlékezés résztvevőit. A hangulatot kis huszárok, táncosok, lovasok, valamint irodalmi műsor fokozta
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára emlékeznek a napokban városszerte az oktatási intézmények. A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai és tanárai minden évben színvonalas műsorral ünnepelnek, idén kisebbek és nagyobbak adtak elő egy összeállítást.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára emlékeznek a napokban városszerte az oktatási intézmények. A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai és tanárai minden évben színvonalas műsorral emlékeznek, idén kisebbek és nagyobbak adtak elő egy összeállítást.
A március 15-ei nemzeti ünnep kapcsán tartottak előadást kisiskolások Békéscsabán, a Szlovák klubban, ezzel kedveskedve a nyugdíjasoknak. A több mint egy tucatnyi diák rövid műsorral emlékezett meg a forradalomról és szabadságharcról.