"1956-OS FORRADALOM" címkével ellátott hírek
Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 61. évfordulóján, szombat reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.
Október 23-én, hétfőn az ’56-os Forradalom és Szabadságharc hősei előtt tisztelgett, a forradalom lokális és országos eseményeire emlékezett Sarkad városa. A Központi Orvosi Rendelő előtt álló ’56-os kopjafacsoportnál tartott ünnepséget megelőzően a városvezetés, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetői, valamint a Városszépítő Egyesület elnöke megkoszorúzták a rendőrkapitányság épületének falán elhelyezett emléktáblát.
Ferdinandy György, Markó Béla és Márton László egy-egy írása mellett Békés megyei forradalmárok visszaemlékezései is olvashatóak a Bárka irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat 1956-os emlékszámában, amelyet október 10-én, hétfőn mutatnak be a békéscsabai Sík Ferenc Kamaraszínházban - adta hírül az MTI.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft