"2018-AS TÉLI OLIMPIA" címkével ellátott hírek
Vasárnap este hivatalosan véget ért a XXIII. téli olimpia Phjongcshangban.
Már landolt az aranygép a magyar olimpikonokkal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte az M1 Híradója.
Autólopással vádolják és rövid időre őrizetbe vették David Duncan kanadai síakrobatát a phjongcshangi téli olimpián.
Burján Csabának, Knoch Viktornak, Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak az egykori köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, Schmitt Pál adta át a medálokat.
Ahol szervezett, profi munkát folytatnak, ott véghez lehet vinni a csodát - így értékelte Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az ország történetének első téli játékokon szerzett aranyérmét.
A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású rövidpályás gyorskorcsolyaváltó négy tagja egyöntetűen úgy fogalmazott: még nem tudják felfogni azt, hogy olimpiai bajnokok, illetve hogy ők szerezték Magyarország első aranyát a téli játékokon.
Fantasztikus teljesítményt nyújtva olimpiai bajnoki címet szerzett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaogang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállítású magyar csapat a rövid pályás férfi gyorskorcsolya-váltók versenyében.
Újabb és újabb megbetegedéseket regisztrálnak a téli olimpia helyszínén.
Két svájci síakrobata megfertőződött a norovírussal, ezért el kellett hagyniuk az olimpiai falut a phjoncshangi téli játékokon.
A csoportkör első fordulójában meglepő vereséget szenvedett amerikai férfi jégkorong-válogatott pénteken 2-1-re legyőzte Szlovákia együttesét a phjongcshangi téli olimpián.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés