"2018-AS VÁLASZTÁSOK" címkével ellátott hírek
A Momentum három helyen, Pestszentlőrincen, Marcaliban és Szekszárdon visszalépteti jelöltjeit az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik, illetve az LMP javára - jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
Ipari mennyiségben hamisították az ajánlóíveikre már évekkel korábban elhunyt választók adatait és aláírását egyes kamupártgyanús szervezetek jelöltjei a csepel-soroksári választókörzetben. A fideszes Németh Szilárd 21 kihívójából tizenhárman próbálkoztak ilyesmivel, a rekorder pedig a hvg.hu által már korábban leleplezett Medete párt jelöltje (egyben egyik szervezője) lett.
A TASZ kért állásfoglalást egy plakát ügyében a Nemzeti Választási Bizottságtól.
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a jövő héten postázza azoknak a külföldön élő magyar választóknak a szavazási levélcsomagját, akik levélben voksolhatnak április 8-án.
Még egy hétig, március 23-ig jelenthetnek be delegáltakat a választási bizottságokba az áprilisi választáson jelöltet állító pártok és független jelöltek.
A Fidesz szerint április 8-án mind az egyéni, mind a listás szavazatokra szükség van, hogy megvédjék Magyarországot a Soros György által támogatott bevándorláspárti ellenzékkel szemben.
Március végéig lehet bejelentkezni.
Péntek éjfélig kell dönteniük az egyéni választókerületi bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a 106 testületnek az utolsó órákban még több száz döntést kell meghoznia, illetve rögzítenie az informatikai rendszerben.
A Fidesz gyengébb Miskolcon, mint négy éve, nem véletlen, hogy Orbán ott mondott egy hegyeset a romákra.
Hiába szigorították a kampányfinanszírozás szabályait, a választási irodának nem lett könnyebb a dolga, temérdek induló próbál rajthoz állni áprilisban. Ez a demokrácia fokmérője is lehetne, de nem elsősorban erről van szó, csábíthat az egymillió forint is, és hát ne feledjük azt a mondás sem, hogy oszd meg és uralkodj.