"2018-AS VÁLASZTÁSOK" címkével ellátott hírek
A Jobbik által kifogásolt két szavazókörről már döntött a Kúria, és kiderült, tényleg hibáztak a szavazatszámlálók. További hasonló döntések várhatók.
A Nemzeti Választási Bizottság szerint szabályos volt a választás, csak az ellenzék támadja az eredményeket ott, ahol nem nyert.
A Nemzeti Választási Iroda elnöke azt mondta, csalás helyett szerinte inkább tudatlanságról volt szó sok helyen, de az számára is érthetetlen, hogy miért adtak több helyen a nemzetiségi listás szavazólapok mellé pártlistásat is.
László Róbert, a Political Capital választási szakértője a Valasztasirendszer.hu oldalon magyarázta el, hogy miért jelentett plusz 7 mandátumot a Fidesznek sokkal inkább az általuk a rendszerbe bevezetett győzteskompenzáció, és miért nem hoztak önmagában plusz mandátumokat a külhoni szavazatok, dacára annak, hogy majdnem kétszer annyi jött be a 4 évvel ezelőttihez képest, amikor is plusz egy mandátumot jelentettek.
Néhány olyan fideszes politikussal beszélgettünk az elmúlt napokban, akik nem tartoznak a párt országos vezetéséhez, hanem egy-egy választókerület szintjén csinálták végig a kampányt.
A 150-ből már közel 97 millió forint gyűlt össze hétfő reggelig az Együtt számláján.
133 mandátuma lesz a Fidesznek tisztán, jól jön majd a német nemzetiségi listán bekerült fideszes képviselő támogatása. Egyéni körzetben nem fordult az eredmény. 3 százalék fölött a Momentum.
A nagy barát, Putyin. És a jelek szerint valamiért Trump sem gondolta eddig úgy, hogy írjon a magyar miniszterelnöknek.
Lukácsi Krisztina hatalmas tapasztalattal rendelkező szavazatszámláló, most az érdi szavazókörben alelnök volt. Szinte egész nap minden rendben volt, aztán több furcsaság is történt.
Karácsony Gergely átadja a mandátumát, visszamegy Zuglóba. Szeret az emberekkel kapcsolatban lenni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó