"2018-AS VÁLASZTÁSOK" címkével ellátott hírek
Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba.
Bár a kormánypárt más jellegű gonddal küzd, mint amely ellenzékét lebénítja, de Orbán Viktornak áprilisig egyben kell tartania kétmillió embert ,és alacsonyan tartania a részvételi hajlandóságot az ellenoldalon, miközben ellenfelei mozgósítani próbálnak az egymással is vívott küzdelemben. Összeszedtük, milyen feladat áll a pártok előtt a választásokig .
A mögöttünk hagyott évben készült Medián-felmérések a kormányoldal egyértelmű fölényéről szóltak.
A Jobbik frakcióvezetője, Volner János az Állami Számvevőszék bejelentése után azt mondta, a Fidesz be akarja tiltani őket.
Beindult a választási matek. A demokratikus ellenzék csodafegyvere ezúttal a koordinált indulás, azaz nem „föntről lefelé”, hanem „lentről fölfelé” igyekeznek megállapodni az együttműködésről. A tervezett megállapodásról az MKKP rövid közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.
A többletet szerencsére nem kell visszafizetni.
Botka László szerint jövő áprilisban le kell váltaniuk és le is fogják váltani a Fideszt.
Már egy év sincs hátra a következő választásokig; a voksolást április 8-ra írhatják ki.
A Jobbik országos választmánya szombaton nyilatkozatban rögzítette, hogy a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem a 2018-as parlamenti választáson - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Ez az év a 2018-as választásokra való felkészülésről szól majd, a kormánypártok valószínűleg az eddigi kormányzati eredményeket fogják előtérbe helyezni a kampány során, ugyanakkor az ellenzéki pártok jelenleg felkészületlennek tűnnek a Nézőpont Intézet politológusa szerint.