"ALBERT EINSTEIN" címkével ellátott hírek
Újra árverésre kerül Albert Einstein (1879-1955) kézzel írott levele, amelyben Istenről, a vallásról, a zsidóságról alkotott nézeteit fejti ki a világhírű fizikus.
A tavaly felbocsátott kicsiny műhold eddig nem bukkant olyan tényezőre, amely kétségbe vonná a híres fizikus által száz éve kidolgozott elméletet. A CNES francia űrügynökség hétfői közlése szerint az eszköz "páratlan pontossággal" erősítette meg a Microscope nevű francia műhold Einstein relativitáselméletét.
Albert Einstein a boldogságról, kézzel írt rövid eszmefuttatása a nagyjából 415 millió forintot jelentő 1,56 millió dollárért kelt el kedden egy jeruzsálemi árverésen – jelentette be a jeruzsálemi Winner's aukciósház. A legnagyobb elméleti fizikus, aki sok jelenségről oldalakat írt tele képletekkel, úgy gondolta, a boldogság titka kettő mondatban összefoglalható.
Áprilisban a manchesteri Mensa IQ-teszten egy kislány 162 pontot ért el.
Az általános relativitáselmélet alkotója előtti tisztelgésként készült az Einstein betűtípus, melynek felhasználásával folyóírással úgy írhatunk számítógépen, mobilon, okoseszközön, mint a híres fizikus zseni.
Albert Einstein első szerelméhez írt, majd összetépett szerelmes levele először látható a tudósnak szentelt berni múzeumban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft