"ALFÖLDVÍZ ZRT." címkével ellátott hírek
Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja (március 22.) alkalmából idén is meghirdette a túlzás nélkül hagyományosnak tekinthető rajzpályázatát. A „Szennyvizek? Tiszta vizet!” mottó szellemében, a pályázatot „Miként véded környezetedet? címmel írták ki – Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megye óvodásai és általános iskolásai részére. A díjátadó pedig Föld napja (április 22.) előtti napon, pénteken a békéscsabai Széchenyi Liget, Körösök Völgye Látogatóközpontban zajlott.
Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja (március 22.) alkalmából 2017-ben is meghirdette az immár hagyományosnak tekinthető rajzpályázatát. A „Szennyvizek? Tiszta vizet!” mottó szellemében, a pályázatot „Miként véded környezetedet? címmel írták ki – Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megye óvodásai és általános iskolásai részére. A díjátadó pedig Föld napja (április 22.) előtti napon, pénteken a békéscsabai Széchenyi Liget, Körösök Völgye Látogatóközpontban zajlott.
Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 21-én, pénteken és 22-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.
A Víz világnapján az ALFÖLDVÍZ Zrt. környezetvédelmi együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Röplabda Egyesülettel.
A Víz világnapján az ALFÖLDVÍZ Zrt. környezetvédelmi együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Röplabda Egyesülettel.
A békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör 2017. évi programjai elsősorban a helyi jelentőségű természetvédelmi területekhez kötődnek. Ebben az évben lesz 20 éve, hogy a város vezetése hosszú előkészítő munka után több természetközeli állapotban fennmaradt területet, jeles fákat, fasorokat védetté nyilvánított.
Az elmúlt hét rendkívüli hideg időjárása után hirtelen érkezett meg az olvadás. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.
Ezen a télen a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a térségben több denevérkolóniát is áttelepítettek. Az állatok telelési időszakában végzett favágás, épület felújítás, szigetelés hibernált, tetszhalott állapotban éri a gyakran 50-100 egyedből álló csapatokat. A megmentett állatokból jutott az ALFÖLDVÍZ újkígyósi víztermelő-telepére kihelyezett denevérodúkba is.
Vajon mit keresnek a szombat délelőtt, a békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör által kihelyezett denevérodúk Szabadkígyóson, amikor a GPS szerint már javában az újkígyósi vízműtelepen járunk? Vajon az Alföldvíz Zrt. miért foglalkozik a denevérrel, ahelyett, hogy inkább mondjuk a tőkés récére koncentrálna? És egyáltalán, miképp lehet celeb a denevér, hiszen a nevében ott a vér, tehát vad, és ráadásul szárnya van, de nem madár. Pedig 2016 emlősei ezek a drága bőregerek. Hát akkor, harcra fel, védeni kell! Beszámoló egy kirándulásról.
Vajon mit keresnek a szombat délelőtt, a békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör által kihelyezett denevérodúk Szabadkígyóson, amikor a GPS szerint már javában az újkígyósi vízműtelepen járunk? Vajon az Alföldvíz Zrt. miért foglalkozik a denevérrel, ahelyett, hogy inkább mondjuk a tőkés récére koncentrálna? És egyáltalán, miképp lehet celeb a denevér, hiszen a nevében ott a vér, tehát vad, és ráadásul szárnya van, de nem madár. Pedig 2016 emlősei ezek a drága bőregerek. Hát akkor, harcra fel, védeni kell!