"ÁLLAMVÉDELMI HATÓSÁG" címkével ellátott hírek
Alig töltötte be a 23. életévét a mezőkovácsházi Kovalcsik Pál, amikor a szegedi Tisza Szállóban, az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) helyi székházában leverték a veséjét, a halotti anyakönyv szerint vesebaj okozta korai elhunytát. Az orosházi kórház főorvosára telefonon ráparancsoltak, hogy zárójelentésében szívbénulást állapítson meg a halál okaként.
Békésen született, mezőtúri református gimnáziumi tanulmányainak megkezdéséig, 14 éves koráig Endrődön élt dr. Latorcai János. Családját kuláknak minősítették a Rákosi-rendszerben, az endrődi Üldözött Gazdák Emlékművének avatása után gyermekkoráról és a földtörvény június 21-i parlamenti zárószavazásáról is nyilatkozott az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke.
Inkább néptanítónak mondja magát a Tiszántúl balmazújvárosi születésű népművelője, dr. Cs. Tóth János művészeti író, aki még 1974. december negyedikén került Békés megyébe, Békéscsabára. Alapító tagja volt az 1982-ben pártutasításra lefejezett Békés Megyei Fiatal Alkotók Körének, majd a rendszerváltozás után, 1991-ben megalakított Békés Táji Művészeti Társaságnak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft