"ARAD" címkével ellátott hírek
Van amikor halni kell a hazáért, míg máskor élni és tenni kell érte - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője pénteken a Borsod megyei Harsányban.
Fegyveres bankrablást kísérelt meg egy aradi bankfiókban egy álarcos férfi csütörtökön, a támadásban senki sem sérült meg, az elkövető elmenekült.
126 éve, 1890. február 3-án született Kner Imre tipográfus, nyomdász, könyvművész, a magyar könyvkiadás és nyomdászat kimagaslóan művelt és széles látókörű egyénisége.
Az utánpótlás csapatok is megkezdték már az alapozás utáni felkészülésük következő szakaszát. Hétvégén Romániában jártak a Békéscsabai Röplabda SE csapatai, ahol Aradon egy 12 csapatos tornán vettek részt. A versenyen Temesvár, Arad, Déva, Lipova és Nagyvárad csapatai szerepeltek.
Városvezetéstől és kormányoktól függetlenül mindig jó baráti viszony volt Gyula és Arad között az elmúlt húsz évben - mondta Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP), a Békés megyei város polgármestere az MTI-nek a testvérvárosi kapcsolat jubileuma alkalmából.
Az Aradi Magyar Napok rendezvénysorozatra az Advent a Hargitán című Sütő András darabbal kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház. Az október 6-ig, az aradi vértanúk emléknapjáig tartó eseménysorozaton kulturális programokkal, tudományos előadásokkal és megemlékezésekkel várták az érdeklődőket. Sütő András klasszikussá nemesedett drámáját, Rubold Ödön Jászai-díjas színművész rendezésében láthatta a közönség Aradon, a Ioan Slavici Színházban.
Nem csak a futásról, a biciklizésről és a mozgásról szól a 17. Nemzetközi Szupermaraton, hanem Magyarország és Románia szoros kapcsolatáról is. Idén májusban ismét megrendezik a Békéscsaba – Arad – Békéscsaba maraton, ahol minden próbálkozót szívesen várnak a rendezők.
Az aradi önkormányzat a Román-Magyar Megbékélés Parkjának a kibővítésére készül - közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.
A Jókai Színház vezetése és társulata gratulál Tege Antal színművésznek és a Tündéri című produkcióban résztvevő valamennyi művésznek a Piteşti színházi fesztiválon – egyedüli magyar előadásként – elért nagyszerű eredményeikhez!
Két nemzetközi fesztiválon is bemutatják az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciójában készült Tündéri című előadást.