"ARANY JÁNOS" címkével ellátott hírek
Rendhagyó szavalóversenyt hirdetett magyarul tanuló külföldi diákjai számára a Balassi Intézet.
A szabadon választott alkotások mellett idén a 200 éve született Arany János munkásságának is emléket állítottak azok a népi iparművészek, akiknek alkotásait beválogatták a Magyar Kézművességért Alapítvány idei tárlatára, amely Budapesten, a Duna Palotában nyílt meg pénteken.
A könyvesboltokba még nem került új Arany-szótár szerint a Toldi szerzőjének csak költői életművében van annyi szó, amennyi Petőfi egész életművében.
A walesi Montgomeryben posztumusz díszpolgárrá avatták az idén 200 éve született magyar költőt, Arany Jánost. A walesi bárdok szerzőjét a BBC is méltatta - írja a foter.ro.
Volt közös szavalás, rendhagyó irodalomóra, lufieregetés, a diákok lerajzolták Toldit, sőt 200 süteményre is ráírták Arany János verseit.
Átadták az Ádámok és Évák ünnepe rendezvény díjait hétfő este, a Békéscsabai Jókai Színházban. A versenyre benevező középiskolák november vége óta készültek Arany János balladáinak színpadi bemutatására.
Egy fiatal énekesnő és egy fiatal színésznő volt a csütörtöki est főszereplője a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában. Galambos Hajnalka és Liszi Melinda előadásában különös produkció részese lehetett a közönség.
Egy fiatal énekesnő és egy fiatal színésznő volt a csütörtöki est főszereplője a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában. Galambos Hajnalka és Liszi Melinda előadásában különös produkció részesei lehetett a közönség.
Két fiatal művész, Liszi Melinda és Galambos Hajnalka – Rázga Áron tevékeny közreműködésével – közös esten, január 16-án, 18.00 órakor népszerűsíti Arany, illetve ismerteti meg Liszt Ferenc balladáit a nagyközönséggel. Jegyek már kaphatóak a szervezőirodában.
Renden befejeződtek hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségik. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten a Nemzeti olvasókönyv, Karinthy Frigyes és Arany János, emelt szinten Heltai Jenő műve és a nyelvújítás szerepelt megoldandó feladatok között.