"ARANY JÁNOS" címkével ellátott hírek
Csaknem ezren kaptak értesítést Nagyszalontán arról, hogy Arany János leszármazottai. Az Arany-családfát Balogh László nyugalmazott nagyszalontai tanár állította össze a helyi református egyházközség anyakönyve alapján - számolt be a kutatásról az M5 kulturális csatorna hétfői híradója.
Jártam a jelenben, éltem a jövőben címmel a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából Arany János életét és költészetét bemutató vándorkiállítás tekinthető meg iskolánkban 2018. január 12. és 2018. február 20. között.
Február végén nagy költőnk, Arany János emlékéve előtt tisztelegve „Arany-emlék” címmel, egy életrajzi elemekkel, versekkel, balladákkal, zenei aláfestéssel gazdagított irodalmi műsor megtekintésére invitáljuk a kedves békési lakosokat.
Rendhagyó szavalóversenyt hirdetett magyarul tanuló külföldi diákjai számára a Balassi Intézet.
A szabadon választott alkotások mellett idén a 200 éve született Arany János munkásságának is emléket állítottak azok a népi iparművészek, akiknek alkotásait beválogatták a Magyar Kézművességért Alapítvány idei tárlatára, amely Budapesten, a Duna Palotában nyílt meg pénteken.
A könyvesboltokba még nem került új Arany-szótár szerint a Toldi szerzőjének csak költői életművében van annyi szó, amennyi Petőfi egész életművében.
A walesi Montgomeryben posztumusz díszpolgárrá avatták az idén 200 éve született magyar költőt, Arany Jánost. A walesi bárdok szerzőjét a BBC is méltatta - írja a foter.ro.
Volt közös szavalás, rendhagyó irodalomóra, lufieregetés, a diákok lerajzolták Toldit, sőt 200 süteményre is ráírták Arany János verseit.
Átadták az Ádámok és Évák ünnepe rendezvény díjait hétfő este, a Békéscsabai Jókai Színházban. A versenyre benevező középiskolák november vége óta készültek Arany János balladáinak színpadi bemutatására.
Egy fiatal énekesnő és egy fiatal színésznő volt a csütörtöki est főszereplője a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában. Galambos Hajnalka és Liszi Melinda előadásában különös produkció részese lehetett a közönség.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft