"BAKÓ BOTOND" címkével ellátott hírek
Majdnem borult az MTV műsora, a sportszerkesztőségben már előkeresték azt az archív anyagot, melyet majd bejátszanak a Békéscsaba – Székesfehérvár női, bajnoki kézilabda mérkőzés helyett. Mert szerda (szeptember 10.) este hét órától program szerint élő közvetítés lett volna Békéscsabáról, a mérkőzésről. Hét óra előtt tíz perccel azonban még legalább tízen azon dolgoztak a sportcsarnok parkettáján, hogy felitassák azt a víztócsát, amelyik a hirtelen lezúdult eső következtében összegyűlt a felezővonalnál, pontosan a zsűri asztala előtt. Beázott a felújítás alatt lévő csarnok! De mégsem borult a program, mert a takarítók jó munkát végeztek, az eső pedig elállt. Hét órakor, mintha mi sem történt volna, megkezdődött a mérkőzés.
A legjobb játékos korban van, mindössze 34 éves. A sportágában uralkodó tendenciák abba az irányba mutatnak, minél érettebb egy játékos, annál értékesebb. Ahogyan öregszik, úgy lesz egyre nagyobb hasznára csapatának. Természetesen a kézilabda sportágban is hatalmas előny a fiatalság, fizikai szempontból a húszas, harmincas évek fordulóján járó játékosok a leghatékonyabbak. De egy kézilabdás még 34-38 éves kora között is képes kiváló feltételekkel szerződést kötni, csapatának meghatározó játékosa lenni.
Az Előre szurkolói fontosnak tartották, hogy elbúcsúzzanak kapusuktól Veress Zsuzsannától (született 1976-ban). Tíz év csabai szolgálat után ez volt az utolsó mérkőzése az NB I-ben, amelyik egyébként a csapatnak is az utolsó bajnoki meccse volt hazai pályán ebben az idényben, még két idegenbeli találkozó vár az előrésekre.
Legutoljára pénteken, április 11-én kora este, szokás szerint elsőnek szállt ki a csapatszállító kisbuszból, aranyéremmel a nyakában. Követték őt a győztes sereg tagjai, 16 csinos, cserfes, vidám lány, az ő mellkasukat is aranyérem díszítette. Meg a gyúróét is. A Békéscsabai Előre Női Kézilabda Club junior csapata NBI-es magyar bajnokként tért haza a Gödöllői négyes döntőről. A helyszínen a Ferencváros, a Győr és a Siófok csapatainak játékosai gratuláltak a legjobbaknak.
Az Előre évszázad kézilabdázójának megválasztott Csulikné Bozó Éva utódainak minden hazai mérkőzésén ott van a csarnok B oldali lelátóján, mert a kézilabdás vér sem válik vízzé. Mindig ugyanazokkal nézi végig a mérkőzéseket, férjével és ikertestvérével. Most sem volt ez másképpen. Aztán másképpen lett.
A bajnokság alapszakaszából már csak egy forduló van hátra. A bajnokságnak ebben a részében dől el, hogy a csapatok hányadik helyről kezdik meg a rájátszást, amely eldönti a bajnokság végső sorrendjét. A rájátszást három, négyes csoportban bonyolítják le. Az alapszakasz első négy helyezettje – Győr, Ferencváros, Dunaújváros, Érd – a bajnoki cím sorsáról fog dönteni. Az utolsó négy helyezett – Eger, MTK, Veszprém és jelenleg a Debrecen - a kiesés ellen harcol majd. A harmadik négyes – Székesfehérvár, Vác, Siófok és jelenleg a Békéscsaba - a középmezőny előkelőbb helyezéseiért játszik.
Szemernyi kétség sem merült fel azzal kapcsolatban, hogy az EUbility Békéscsabai Előre NKSE meg fogja nyerni az MTK-Budapest elleni kézilabda bajnoki-mérkőzését vasárnap (január 26.) este a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A várakozás tökéletesen beigazolódott, a hazai csapat megerőltetés nélkül hozta a kötelezőt, magabiztosan gyűjtötte be a két bajnoki pontot.
Dombi Luca (19) szenzációs beállós gólt lőtt a mérkőzés 56. percében. Egy rendezetlen védelem elleni támadás fejeződött úgy be, hogy a bal szél felé kihúzódó csabai energiabomba védője szorításában is megfogta Walfisch (20) bejátszását, villámgyors mozdulattal kifele fordulva lerázta védőjét, majd éles szögből elemi erővel a bal (hosszú) alsó sarokba vágta a labdát (55. perc: 30-25). Nem tűrt ellentmondást.
Bár bajnoki meccset tavaly november 23-án játszott utoljára a Békéscsabai NKC csapata (emlékeztetőül a 2013. november 23-ai mérkőzés végeredménye: Békéscsaba – Vác 23-21), azóta sem múltak eseménytelenül a napok a klub életében, a csapat háza táján lázas munka folyt. Amíg a játékosok decemberben nemzetközi tornákon vettek részt Romániában, addig a vezetők új névadó szponzorral kötöttek szerződést, mely megállapodás 2014. december 31-ig szól. A csapat új, teljes neve 2014. január elsejétől: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.
A kapusokon semmi sem múlott. Megbízhatóan és bravúrosan is védtek mind a két oldalon. Oguntoye és Sipeki is remekül működött együtt védőfalával, és gyakran akkor is tartották csapatukban a lelket, amikor már senkire sem számíthattak, akkor is maradt még tarsolyukban fortély.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft