"BALI" címkével ellátott hírek
Ismét kitört a szeptemberben aktívvá vált Agung vulkán az indonéziai Balin - közölték kedden a hatóságok. A riasztási fokozatot a legmagasabb szintűről alig néhány napja vitték le egy fokozattal.
Szerdán megnyitották Bali nemzetközi repülőterét, de az Agung vulkán környékét továbbra is el kell kerülni - figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Balin tartózkodó magyar állampolgárokat.
A legmagasabb, négyes szintű, vörös riasztást adta ki hétfőn hajnalban az indonéz katasztrófavédelmi hatóság a Bali szigetén lévő Agung vulkán hét végén kezdődött kitörése miatt, és azonnali távozásra szólította fel a vulkán 8-10 kilométeres körzetében élőket.
Az esőzések miatt ázott fel a vulkán oldalában a talaj, ez okozta a katasztrófát. Tizenketten meghaltak.
A konzervatív muszlimok tiltakozása miatt az eredetileg az indonéz főváros, Dzsakarta közelébe tervezett Miss World szépségverseny döntőjét Bali szigetére helyezték át - közölte az ország szociális minisztere, Agung Laksono.
Bali legnagyobb ősi hindu templomát fedezték fel a tartományi fővárosban, Denpasarban. Szennyvízelvezető csövek lefektetésén dolgozó építőmunkások bukkantak egyméteres mélységben a kőépítmény alapjaira, és értesítették a sziget régészeti hatóságát.
Nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben H. Éva ellen. A nőt ma hozták haza Indonéziából, Bali szigetéről - tájékoztatta a hír6.hu-t az Országos Rendőr-főkapitányság..
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft