"BARTUS GYULA" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Jókai Színház művészei közül többen nem elégszenek meg pusztán csak a színpadi munkával, vannak közöttük olyanok, akik alkalmanként felcserélik a színpadot a rendezői székre. Azonban a sokoldalúak közül is kitűnik egy, aki nemcsak eljátssza, nemcsak rendezi, de meg is írja a darabot.
Pénteken nyílt meg a békéscsabai Vasutas Művházban (Sín) a három napos Retro Magnó- és Rádiókiállítás. Bartus Gyula, a Jókai Színház kiválósága hatodmagával bútorozta be a múlt századi csodáival a nagytermet. Hab a csokitortán, Gyuszi épp akkor volt 55. Fel is kerestem a szépséges otthonában, ahol a bakelitjei, CD-i, Hifi és könyvtornyai között fogadott. (A szalagos magnók mind igazoltan voltak távol a Sínben.)
Pénteken nyílt meg a békéscsabai Vasutas Művházban (Sín) a három napos Retro Magnó- és Rádiókiállítás. Bartus Gyula, a Jókai Színház kiválósága hatodmagával bútorozta be a múlt század technikai csodáival a nagytermet. Hab a csokitortán, Gyuszi épp akkor volt 55.
Szép hagyománya van teátrumunkban annak, hogy úgy az évadnyitást, mint az évadzárást közönségünkkel, színházszerető barátainkkal ünnepeljük. Így a tradíciókhoz híven idén is szabadtéri, nyilvános társulati üléssel zárta a 2016/2017-os évadát a Békéscsabai Jókai Színház, a színház előtti téren, ahol idén is átadták a 2008-ban alapított Gálfy László Gyűrű Díjat és a legjobb színészi teljesítményekért járó elismeréseket.
Az új esztendőben is folytatódik a népszerű Terefere programsorozat a Művész Kávéházban, ahol ezúttal a Jászai Mari- és Gálfy László Gyűrű-díjas Bartus Gyulával lehet beszélgetni, kávézni, fotózkodni. (A lényeg lejjebb!)
Bartus Gyula Jászai-díjas színművész nem unatkozik mostanában. November közepétől egy decemberi és egy januári bemutatóra készül, Moliére klasszikus vígjátékának címszerepét, A fösvényt és a Légy jó mindhalálig musical kollégiumi igazgató figuráját próbálja. Szeptemberben és októberben négy előadásban játszott, legalább kettőben abszolút főszerepet. A művésszel alakításokról és műfajokról beszélgettünk. (Niedzielsky Katalin interjúja)
Ez is negyvennyolc címmel Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház művésze színdarabot írt 1848-49 Békés megyei eseményeiről. A drámát felolvasószínházi keretek között szerdán mutatják be a Csabagyöngye Kulturális Központban.
Újabb színdarabbal rukkol elő a közeljövőben Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Az Ez is negyvennyolc című történelmi játéka az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ideje alatt játszódik, de egy árva mukkot sem ejt a pilvaxos klisékről, hanem kifejezetten a Békés megyei történésekre koncentrál. A darabbeli eseménysorozat azt a célt szolgálja, hogy a kisember miképp éli meg a forradalom ideje alatti fordulatokat. A színész-rendező-író-retro DJ-vel beszélgettem. (Noha a darab alatt nem a ’970-es évekbeli muzsikák csendülnek fel.)
Újabb színdarabbal rukkol elő a közeljövőben Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Az Ez is negyvennyolc című történelmi játéka az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ideje alatt játszódik, de egy árva mukkot sem ejt a pilvaxos klisékről, hanem kifejezetten a Békés megyei történésekre koncentrál. A darabbeli eseménysorozat azt a célt szolgálja, hogy a kisember miképp éli meg a forradalom ideje alatti fordulatokat.
A keddi békéscsabai bemutató után májusban a fővárosi közönség is láthatja a Zalán Tibor Midőn halni készült című művéből készült monodrámát.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft