"BÉKÉSCSABAI LAKÓTELEPI SE" címkével ellátott hírek
A tavaszt érkezését nem csak az enyhe időjárás jelzi. Mint minden sportágban, a harcművészetekben is megsokasodtak a programok. A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai sem unatkoztak a hét végén: Shotokan karate nemzetközi versenyen vettek részt Budapesten, kick-box bemutató light-contact és kick-light edzésen izzadtak Orosházán, képviselték klubjukat és a megyét a szigetszentmiklósi karate maratonon és… eredményesen szerepeltek Olaszországban, a Milánóhoz közeli Castellanzában, a hetedik alkalommal megrendezett, nívós Pointfighting Cup versenyen , amelyen 14 ország 70 klubjának 480 sportolója vett részt, 899 nevezést leadva.
Írország fővárosa, Dublin adott otthont a világ legnagyobb létszámot megmozgató kick-box eseményének, az Irish Open Világkupának. Különös jelentőséget adott a versenynek, hogy először fogadta a vendégeket a rendező, az ír szövetség vezetője, Roy Baker a WAKO kick-box világszövetség elnökeként. Mint ismeretes, az ír sportdiplomatát – a ki a WAKO európai szervezetét is vezeti - az előző elnök, a szerb Dr.Borislav Pelevic halála után választották meg a WAKO elnökének.
A Jesolóban megrendezett Kadet és Junior Kick-box Világbajnokság pénteki és szombati napja döntő fontosságú volt a végleges elszámolás szempontjából, hiszen ekkor rendezték a döntőbe jutásért vívott mérkőzéseket és jó pár kategóriában a döntőket is. Természetesen nehéz azt az idegi feszültséget és hangulatot leírni, ami a csarnokban tapasztalható, hiszen a tét nem akármi. (Gregor László Sr. beszámolója.)
A korábbi évek hagyományainak megfelelően Budapest, Csepel a Halker Királyteam egyesület adott otthont a 2017 évi Point-fighting és Formagyakorlat Kick-boksz Országos Bajnokságnak.
A Főtéri Nyár keretein belül zakatoló programfolyam során hétről hétre bemutatkoznak a békéscsabai sportegyesületek a Szent István téren. Az eseményt 2014. óta szervezi nyárról nyárra a Polgármesteri Hivatal Sportcsoportja. Most a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-boxosai, ITF tae-kwondósai; lovasok; dartsosok és teniszezők színezték a csabai flasztert.
A harcművész irányzatok szakmai fejlődésének fontos részét képezik a szemináriumok és táborok, ahol neves mesterektől tanulhatnak a résztvevők. Az ilyen jellegű táborok közvetlen hangulata egyben a közösséget is erősíti és jelentős lökés és energiát ad a további edzésekhez.
A WAKO kick-boksz világszövetség nemzetközi versenynaptárának magyarok által kedvelt versenye minden évben a Slovak Open nemzetközi kick-boksz verseny. Nem csoda, hogy a magyar klubok és versenyzők nagy számban indulnak itt el, hiszen egyrészt a közelség, másrészt az a tény is indokolja, hogy a verseny pontszerző ranglista verseny a z utánpótlás válogatottságért folyó harcban.
A hosszúra nyúlt 2016-os kick-box versenyidény utolsó versenyét rendezték meg Horvátország fővárosában, Zágrábban. A Békéscsabai Lakótelepi SE és az Újkígyósi SZSE Debreczeni Dezső vezette point-fighting csapata élt a lehetőséggel, és 11 arany, 10 ezüst és 10 bronzérmet szerezve a legeredményesebb csapat címét is megszerezték 84 klub közül.
Idén is megrendezésre került az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) hagyományos Shotokan Karate Országos Bajnokság, ahol a Békés megyeiek szépen helyt álltak, hiszen több országos bajnoki címet is elhoztak Budapestről.
Szombaton Dublinban, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napján az volt az eldöntendő kérdés a magyar válogatott népes Békés megyei csapatában, hogy hoz-e valaki aranyérmet haza Békés megyébe? A legkisebb kategóriában, a kadet 1 28 kilogrammban egy csöppnyi kislány, Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE) kezdte a program szerint az első döntőt megvívni az ír Jesse Jane McParland ellen. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének az írása.)
Hírek