"BÉKÉSCSABAI TORNA CLUB" címkével ellátott hírek
Csodás eredménnyel zárjuk az évet! Az Olimpiai Reménységek Versenyén (Olympic Hopes Cup) Magyarország női utánpótlás válogatottja első helyen végzett!
A hétvégén itthon, Békéscsabán, a Rácz Lukács csarnokban rendezhettünk meg egy barátságos tornaversenyt, ahol sok volt tornásszal is találkozhattunk. Nagy öröm volt számunkra, hogy termünk névadójának lányai; Lukács Katalin és Such Sándorné szinten megtisztelték jelenlétükkel a versenyt és még a bíráskodásban is segítettek.
A magyar tornászok a felnőttek között két aranyérmet nyertek a Kiskunfélegyházán rendezett Matolay Elek női nemzetközi emlékverseny vasárnapi szerenkénti döntőiben.
Makra Noémi nyerte a női tornászok mesterfokú országos bajnokságát Győrben, a csapatbajnokságot pedig a Békéscsaba.
A budapesti tornacsarnokban a kezdő és haladó csapatbajnokságon, és vidékbajnokságon is a Torna Club Békéscsaba legkisebbjei játszották a főszerepet, az összes kategóriában győztek, csapatban 15-17 ponttal hagyták le az országos mezőnyt. De nemcsak csapatban remekeltek, egyéniben is az első hat helyet a békéscsabaiak foglalták el.
Minek a pénz, ha vicces vagy!, imigyen szól az egyik igaz, tökös mondás. És bizony, ezt a sanyarú-vigaszos szállóigét egyre több hazai szívből, muszkliból, vénából intrásan táplálkozó tevékenységre lehet ráhúzni. Mi a békéscsabai férfi tornász edzőkhöz lestünk be, ahol Unyatyinszki Mihályt (Misó bá), Petrovszki Pált (Petya bá), és a tavaly Pécsről érkezett Molnár Ferencet (Fecó bá) faggattuk. Mit faggattuk, beszéltek ők maguktól is. Meglehet, mindhárman ’bá’-k, de stilisztikai okokból kifolyólag, csak a keresztnevükön szerepeltetjük őket. Meseszép eredményekkel a hátuk mögött pislantanak derűsen, hasból kacagva az eljövendőbe – hármas interjú a torna fellegvárában. Persze előtte névsor- és életkorszámlálás zajlott.
A Torna Club Békéscsaba versenyzője, Böczögő Dorina egészen pici kora óta tornázik, azt mondja, ez az élete. Sok-sok hazai, európai és világverseny után négy éve, mindössze 16 évesen indult első olimpiáján. Ugyan Pekingben nem jutott döntőbe az orosházi lány, most újra olimpikon, szombaton indul Londonba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés