"BERE KÁROLY POLGÁRMESTER" címkével ellátott hírek
Megnyíló kormányablak, régi-új harangok, rendezvények. Mindezeket csak az elmúlt néhány hétről lehet elmondani Füzesgyarmatról, amelynek polgármesterével folytattam beszélgetést mindezekről, és másról is.
A járműiparból került ki az Év Vállalkozója-díj két nyertese az idén Füzesgyarmaton, amelyet immáron hagyományosan, a hatodik alkalommal megrendezett Gazda- és Vállalkozónapok keretében adták át Bíró Józsefnek, a FÜZESTUNING ügyvezetőjének és Galambos Sándor hintókészítő mesternek február 3-án.
Hétfőtől negyvenegy megváltozott munkaképességű helybeli személy kezdi meg a munkát Sarkadon a füzesgyarmati Ösvény Esélynövelő Alapítvány pénteken átadott ötödik rehabilitációs üzemében, a Gyulai út 6. szám alatti volt bölcsőde épületében, amit az önkormányzat bocsátott a foglalkoztató rendelkezésére. A megváltozott munkaképességű sarkadiak először csomagolási munkákat végeznek, dísztasakokat készítenek.
Füzesgyarmat Város Önkormányzata és annak polgármestere Bere Károly kiemelten kezeli a település és a térség turizmusának fejlesztését, az ismertség növelését. Fontosnak tartja, hogy stabilan működő, az idegenforgalmat szervező Iroda működjön. Ennek érdekében 2013-ban lehetőséget biztosított a Tourinform Körös-Sárrét Iroda Szeghalomról Füzesgyarmatra történő átköltöztetésére, ahol a Kastélypark Fürdő és a Hotel Gara*** Szálloda közvetlen szomszédságában kiváló infrastrukturális feltételek mellett végezhetik tevékenységüket.
Várhatóan tavasszal kezdődnek meg a Füzesgyarmaton létesülő biogáz-üzem, zöldenergia-park kivitelezési munkálatai. Nem sok munkahely létesül általa, viszont arra is lehetőséget nyújt, hogy a Békés megyei város bekapcsolódjon a honi agrár-felsőoktatásba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó