"BORHÁLÓ" címkével ellátott hírek
A jó pap holtig tanul! Sohasem késő elkezdeni! (Például a rendszeres sportolást.) Nem kell félni a változásoktól! Aki mer, az nyer! Kockázat nélkül nincs üzlet! Innováció! Azaz szakmai fejlesztés, egy újítás létrehozása, egy ötlet megvalósítása. Csupa klasszikus igazság, vagy közhely, de írhatnám fordítva is.
Ha valaki Békéscsabán bemegy az országos Borháló (Gyóni Géza u. 1/D) egyik legújabb üzletébe, akkor szembesülni fog a holtig tanulás, a sohasem késő elkezdeni, a nem kell félni a változásoktól, a kockázat nélkül nincs üzlet és az innováció igazságtartalmával is. Meg persze 83 magyarországi borász minőségi borkínálatával is. Mert Szenes János (58) idén áprilisban megnyílt hangulatos, kedves, barátságos, harmonikus üzletében – nomen est omen - a borok a főszereplők.
„Egy pohár bor: az ateizmus halálugrása” – írja Hamvas Béla a bor filozófiája című művében. Bár az Istenben való hit mindenki magánügye, mégis el kell árulnom: szerkesztőségünk tagjai nekiveselkedtek a halálugrásnak. A szédítő zuhanás azonban nem ért tragikus véget. Fennakadtunk a Borhálón. Szarvason egy nagyszerű helyen; csodálatos borok családias tárházában.