"BORSOD" címkével ellátott hírek
Barnamedvék nyomait fedezték fel néhány nappal ezelőtt Borsodban, Kánó határában, a települést Ragállyal összekötő út közelében - írta az Észak-Magyarország szerdán.
Egy rendőr ellen indított nyomozást a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség, a próbaidős őrmester ittasan vezette autóját, balesetet okozott, a kocsi utasa pedig a helyszínen meghalt - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.
Parlagi sasok és hollók pusztultak el mérgezés miatt az Aggteleki Nemzeti Park területén, Gesztely község határában hétfőn.
Két férfi fulladt vízbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az idei nyáron már tizenegyen vesztették életüket fürdőzés közben a megyében - közölte a rendőrség kedden.
Ismét frakciót alakíthatott a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye közgyűlésében, miután a testület módosította a frakcióalapításra vonatkozó szabályokat.
A rendőrség büntetőeljárást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vagyonosodási vizsgálatot indított egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő asszony ellen, aki havonta több százezer forint uzsorakamatot hajtott be, a nő azt állította, hogy a pénzt a hozzátartozói utalták neki szívességből - közölte a NAV megyei adóigazgatósága.
A borsodi rendőrök harmadik erőemelő bajnokságát rendezték meg Hejőkeresztúrban július 9-én. Az eseményt nagyszámú érdeklődő kísérte végig, figyelték, amint a rendőrök kamiont húztak, vagy éppen mázsás kőgolyókkal „játszadoztak”.
Péntekre virradóra ismét hatalmas eső zúdult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalvára és környékére, a település alacsonyabban fekvő részein térdig érő víz hömpölygött - mondta a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-nek.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is sikeres volt a Múzeumok éjszakája. Bár Miskolcon a tavalyinál kevesebben vettek részt a programokon, számos helyszínre több vendég látogatott el, mint egy évvel korábban, a sárospataki várban például hosszú sorok alakultak ki.