"BUDAHÁZY GYÖRGY" címkével ellátott hírek
Pert nyert Budaházy György elsőrendű felperes a rendőrség ellen a Kúrián szerdán Budapesten. A személyiségi jog megsértése miatt indított per jogerős részítélete szerint nem találták alaposnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mint alperes felülvizsgálati kérelmét, amelyet a terhére jogsértést megállapító korábbi részítélet ellen nyújtott be.
Két hónap után zárt tárgyalással folytatódott hétfőn a Fővárosi Törvényszéken a Budaházy György és tucatnyi társa ellen terrorcselekmény vádjával egy éve kezdődött büntetőper.
Megszüntette a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság a pénteki tárgyaláson.
Szilvásy György a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai büntetőperében pénteken a Fővárosi Bíróságon tanúként elmondta, hogy a nyaralójánál elkövetett robbantás előtt ezrével kapta a fenyegető, gyalázkodó sms-eket, telefonhívásokat.
A rendőrség gyülekezési jog megsértése miatt indított eljárást Budaházy György ellen, emellett kezdeményezte ellene az eljárást alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt, illetve kártérítést kérnek tőle a rendőri eszközben okozott kárért - jelentette be Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft