"BUDAPEST-BAMAKO RALLY" címkével ellátott hírek
Afrika? Azt látni kell! Leírni sem lehet, elmondani sem lehet igazán. Tulajdonképpen unalmas, gyakorlatilag egyforma mindenfelé. Homok és kő, ameddig a szem ellát. Az országokat nem lehet megkülönböztetni, teljesen mindegy, hogy Mauritániában vagy éppen Szenegálban autózol. Mindenütt, mindig ugyanazt látni. De azért nagy élmény! – valahogyan így kezdődött az a beszélgetés, amelyet az Afrikát megjárt utazókkal folytattunk.
A TIZENHETEDIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 10. VASÁRNAP: a szombati befutó után vasárnap Bissauban töltötte a napot a rally mezőnye. Volt, akinek hivatalos dolga akadt, volt aki magánügyeit intézte. A Mitsubishi adományautó átadására is ekkor került sor a város szélén lévő repülőtéren. Az utazók hétfőre virradó hajnalban indultak haza Magyarországra, ahová hétfőn délután érkeztek meg. Innen, a Liszt Ferenc repülőtérről küldték internetes naplójuk utolsó lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZENHATODIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 09. SZOMBAT: a Bissauba tartó karaván, nem megy tovább, mert megérkezett a célba, Bissauba. A csabaiak autója jól védekezett a szavannák népének szorgalmas, kéregetős, erőszakos, és idegen tárgyakkal gyors futással távozó gyermekei ellen. Szombaton délután áthaladtak a célkapun. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert
Tizenhat nap telt el a budapesti indulás óta, ebből tizenhárom napot Afrikában autózott a mezőny, és február 9-én, a terv szerint, meg is érkezett Bissau-Guinea fővárosába, Bissauba. Az autók áthaladtak a célkapun, este pedig elkezdődött a karnevál. Mert hatalmas esemény a rally befutója Bissauban.
A TIZENNEGYEDIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 07. CSÜTÖRTÖK: a Bissauba tartó karaván Szenegálban folytatta útját. Útközben gazdára talált néhány csomag a segélyszállítmányból, és átestek az első rendőrbírságolásokon is, míg megérkezetek következő állomáshelyükre Tambacoundába. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZENEGYEDIK NAP: NOUAKCHOTT, 2013. FEBRUÁR 04. HÉTFŐ: a Bissauba tartó karaván tagjai hétfőn pihenőt tartottak Mauritánia fővárosában, Nouakchottban. Elfoglalták egy szálloda utolsó két szabad szobáját, majd szembesültek azzal, milyen az, ha abszolút kisebbséghez tartozik az ember. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZEDIK NAP: NOUAKCHOT, 2013. FEBRUÁR 03. VASÁRNAP: a Bissauba tartó karaván tagjai szombaton reggel leautóztak a határra, és röpke négy óra alatt áthámozták magukat a határ Marokkói oldalán. A Mauritán részen már csak pénzre volt szükség, gyorsan peregtek az események. Vasárnap estére értek Mauritánia fővárosába Nouakchotba. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZEDIK NAP: NOUAKCHOT, 2013. FEBRUÁR 03. VASÁRNAP: a Bissauba tartó karaván tagjai szombaton reggel leautóztak a határra, és röpke négy óra alatt áthámozták magukat a határ Marokkói oldalán. A Mauritán részen már csak pénzre volt szükség, gyorsan peregtek az események. Vasárnap estére értek Mauritánia fővárosába Nouakchotba. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A Budapest- Bamako Rally amatőr autóversenyzőkből és profi kalandorokból álló mezőnyének start ceremóniája 2013. január 25-én 14.00 órakor vette kezdetét Budapesten a Kongresszusi központ előtt. Az Afrikai – Magyar Egyesület 2008 óta minden évben segélyszállítmányt visz Bamakoba a verseny mezőnyével együtt haladva. Az egyesület 2010-ben a rally hivatalos karitatív partnere lett. Az idén három kamion, egy betegszállító autó és egy speciálisan átalakított Mitsubishi L300-as kisteherautó alkotja a karitatív konvojt. A mezőny és a szállítmány már tavaly sem ment el, és az idén sem megy el Bamakoig, Mali fővárosáig, az országban kialakult polgárháborús helyzet miatt. A célállomás Bissau, a szomszédos Bissau-Guinea fővárosa. A Mitsubishu L300 utasai a békéscsabai Szabó István és kollégája Megay Róbert. A képgalériában az ő felvételeik láthatók.
A KILENCEDIK NAP: MAURITÁN HATÁR, 2013. FEBRUÁR 02. SZOMBAT: a Bissauba tartó karaván tagjai csütörtökön éjfél után, már pénteken kerültek ágyba Sidi Akhfennir településen. Korán keltek, és péntek este már a Mauritán határtól mindössze 80 km-re lévő városkában voltak. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft