"BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM" címkével ellátott hírek
Megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a Budapesti Corvinus Egyetemen - hangsúlyozta Pavlik Lívia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszteri biztosa, az egyetem kancellárja az M1 aktuális csatornán kedden.
Az államilag finanszírozott helyek "a légből kapott híresztelésekkel szemben" nem szűnnek meg a hazai felsőoktatásban, a kormány az ingyenes tanulás lehetőségét a teljes intézményrendszerben tartósan meg kívánja őrizni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden az MTI-vel.
Félévenként négymilliós tandíjjal a gazdagok egyeteme lehet a Corvinus, 2020-tól pedig nem hirdetnek majd állami helyet, mindenki fizet majd, aki ott akar tanulni.
Többen szeretnének beülni a Orbán Ráhel egyetemi órájára, mint ahánynak egyébként lehetőséget biztosít a Budapesti Corvinus Egyetem.
"Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!" A Corvinus Egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale trigonometria-feladatsorába díszítő elemként került két régi rasszista a vicc. Az intézmény belső vizsgálatot rendelt el.
A Budapesti Corvinus Egyetem átszervezése miatt tiltakozó felvonulást tartottak hétfőn a fővárosban. A demonstráció résztvevői rendőri felvezetés mellett a Villányi úton, a BAH-csomópontot érintve a Budapest Kongresszusi Központ épületéhez vonultak, ahol az egyetem tanévnyitó ünnepsége kezdődött.
A kormány semmilyen döntést nem hozott, nem is tárgyalt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) épületeiről - mondta a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Megnyílt a Budapesti Corvinus Egyetem intézménytörténeti kiállítása hétfőn, amely helyet ad a főépület aulájából eltávolított Marx-szobornak is.
Elvitték a Budapesti Corvinus Egyetem aulájából a Marx-szobrot.
Máig el nem ülő vihart, nem csendesedő hullámokat kavart dr. Jeszenszky Géza, a rendszerváltozást követő első kormány, az Antall-kormány külügyminiszterének, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Nemzetközi Tanulmányok Intézete magántanárának Nemzetiségi és etnikai problémák a kommunizmus utáni Európában című, korábban írt tankönyve.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft