"BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM" címkével ellátott hírek
Az államilag finanszírozott helyek "a légből kapott híresztelésekkel szemben" nem szűnnek meg a hazai felsőoktatásban, a kormány az ingyenes tanulás lehetőségét a teljes intézményrendszerben tartósan meg kívánja őrizni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden az MTI-vel.
Félévenként négymilliós tandíjjal a gazdagok egyeteme lehet a Corvinus, 2020-tól pedig nem hirdetnek majd állami helyet, mindenki fizet majd, aki ott akar tanulni.
Többen szeretnének beülni a Orbán Ráhel egyetemi órájára, mint ahánynak egyébként lehetőséget biztosít a Budapesti Corvinus Egyetem.
"Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!" A Corvinus Egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale trigonometria-feladatsorába díszítő elemként került két régi rasszista a vicc. Az intézmény belső vizsgálatot rendelt el.
A Budapesti Corvinus Egyetem átszervezése miatt tiltakozó felvonulást tartottak hétfőn a fővárosban. A demonstráció résztvevői rendőri felvezetés mellett a Villányi úton, a BAH-csomópontot érintve a Budapest Kongresszusi Központ épületéhez vonultak, ahol az egyetem tanévnyitó ünnepsége kezdődött.
A kormány semmilyen döntést nem hozott, nem is tárgyalt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) épületeiről - mondta a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Megnyílt a Budapesti Corvinus Egyetem intézménytörténeti kiállítása hétfőn, amely helyet ad a főépület aulájából eltávolított Marx-szobornak is.
Elvitték a Budapesti Corvinus Egyetem aulájából a Marx-szobrot.
Máig el nem ülő vihart, nem csendesedő hullámokat kavart dr. Jeszenszky Géza, a rendszerváltozást követő első kormány, az Antall-kormány külügyminiszterének, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Nemzetközi Tanulmányok Intézete magántanárának Nemzetiségi és etnikai problémák a kommunizmus utáni Európában című, korábban írt tankönyve.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó