"CT" címkével ellátott hírek
Tizenkilenc új modern diagnosztikai berendezést kapnak Pest megyei és budapesti kórházak - mondta az Egészséges Budapest Program (EBP) koordinálásáért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Az eddigi 16 szeletes helyett hamarosan 32 szeletes CT-vel vizsgálhatják a betegeket az Orosházi Kórházban. De ez csak egy a fejlesztések sorában, hiszen emellett négy pályázaton is nyertünk, amikből több mint 756 millió forint érkezik kórházunkba napelemes rendszer kiépítésére, humánerőforrás-fejlesztésre, képzésre és eszközfejlesztésre. Mindezeket sajtótájékoztatón mutatták be április 5-én a kórház Központi Technológiai Tömbjének aulájában.
A jövő héttől mobil CT-berendezést telepítenek az ajkai Magyar Imre Kórházba - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva. Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta, hogy ez ideiglenes megoldás lesz, azonban a végleges megoldásról intézkednie kell a kórháznak.
Az ajánlások azon 55 és 80 éves kor közötti emberekre vonatkoznak, akiknél magas a rák kialakulásának kockázata a cigarettázás miatt.
Egy borostyán CT-vizsgálata az első bizonyítékot nyújtja arra, hogy egy élőlény kifejlett kérészt használt szállítóeszközként.
Egyiptomi és perui múmiáinak titkait kutatják CT-vizsgálatok segítségével a chicagói Field Múzeum antropológusai.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft