"DAREH" címkével ellátott hírek
Napjainkban jelentős átalakuláson megy át a hulladékgazdálkodás hazánkban, ami alapjaiban változtatja meg a hulladékgyűjtési szokásokat. Ezen átalakulás része a házhoz menő, vagy ha úgy tetszik, az otthoni szelektív hulladékgyűjtés bevezetése Sarkadon is. Természetesen ez egy hosszú folyamat, aminek most érünk az első állomásához, az elmúlt héten érkezett meg az első 900 darab sárga hulladékgyűjtő edény a városba, amit hamarosan újabb szállítmányok követnek, mondta el Csepreghy Mátyás városmenedzser.
Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere - aki november 10-ig a Dél-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) elnöki tisztségét is betöltötte -, az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.
Soron kívüli közgyűlést tartott a békéscsabai képviselő-testület hétfőn délután a Városháza Mokos termében. Az ülés napirendjén egyetlen pont szerepelt, a DAREH által elkészített koncepciót és díjpolitikát tartalmazó dokumentum. A döntés szerint az önkormányzat kizárólag jelentős módosítások mellett tudja elfogadni a január 1-től életbe lépő tervezetet.