"DÁVID ZOLTÁN" címkével ellátott hírek
Várhatóan a határvadász bevetési osztály első állománya május 1-én érkezik meg Orosházára, melyről Miskolczi Csanád, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója személyesen egyeztetett Dávid Zoltánnal, Orosháza város polgármesterével és Zalai Mihállyal, a Békés Megyei Közgyűlés elnökével. A határvadászok elsősorban határőrizeti és határrend-fenntartási feladatokat látnak majd el.
Az orosházi testület az Országos Mentőszolgálat Alapítványt egyhangú döntésével 500 ezer forinttal támogatta azzal a céllal, hogy az alapítvánnyal közösen egy új eszközt vásároljanak az orosházi mentőállomás részére. Az adomány a helyi lakosokat szolgálja, hiszen a korszerű eszköz vásárlása révén az orosházi mentősök hatékonyabban tudják végezni feladatukat.
Orosháza első városként csatlakozott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány felhívásához, amely egy speciális mentőautóra gyűjt, hogy a koraszülöttek és a beteg újszülöttek szállítását végezze a kórházak között. Az orosházi képviselő testület egyhangú döntésével 500 ezer forinttal támogatta az alapítványt.
A tavalyi év végén jelent meg a Magyar Közlönyben a közutak felújításáról szóló határozat, mely alapján elindulhat az Orosháza-Szentes összekötő út felújításának műszaki előkészítése. A projekt célja az Orosháza térségébe települt, illetve települő vállalkozások nehézgépjármű forgalma részére megfelelő minőségű közúti kapcsolat kialakítása az M5 autópálya felé. A közút megyei vezetőjével egyeztetett a fejlesztésről Dávid Zoltán polgármester
Az idei belvízhelyzetre a város időben megkezdte a felkészülést, a belvíz- és csapadékvíz elvezető árkokat ősz óta rendszeresen ellenőrizték a szakemberek, és szükség esetén kitakarították azokat. Jelenleg az orosházi árkok telítettségi szintje nem haladja meg a 20 százalékot.
Orosháza Békés megye legiparosodottabb települése, legfőbb bevételi forrását a városban működő vállalatok által biztosított iparűzési adó jelenti. A városvezetés hagyományosan egy évindító fogadásra invitálta a település TOP 10 adózó cégének vezetőit, az együttműködést és az együttgondolkodást erősítve.
A Készenléti Rendőrség parancsnoka járt Orosházán, a tervezett fejlesztésekről egyeztetett Dávid Zoltán polgármesterrel. Az első határvadászok várhatóan nyáron érkeznek Orosházára, a volt határőr laktanyában állomásoznak majd. A határvadász századok megerősítéséről 2016 augusztusában döntött a kormány.
Orosháza Város Önkormányzata az idősek ellátását a szociális hálózaton belül is kiemelten kezeli. Ezt mutatja az is, hogy 2015-ben Idősbarát Önkormányzati Díjjal ismerték el a várost az idősekért folytatott tevékeny és példaértékű feladatellátásaiért. A városvezetés ismét az idősek érdekeiért tesz, ezért vizsgálja felül és dolgozza át az idősügyi koncepciót, az érintettek véleményét kikérve.
Az eddigi leghidegebb hétvége van mögöttünk, Orosházán jól teljesített az önkormányzati szociális ellátórendszer. Dávid Zoltán polgármester fokozott figyelmet kér minden városlakótól, mert bár enyhült az extrém hideg, a télnek messze nincs vége. Orosháza Város Önkormányzata is csatlakozott a Szabadfogas kezdeményezéshez, mely szombaton indult országszerte.
Orosháza Város Önkormányzata a törvényi kötelezettségnek eleget téve átadta az önkormányzat által fenntartott iskolák vagyonkezelői jogait a Békéscsabai Tankerületi Központnak. Az orosházi vezetéssel Bánki András, a tankerületi központ igazgatója személyesen egyeztetett a változásokról.