"DÁVID ZOLTÁN" címkével ellátott hírek
Két elkötelezett orosházi kezdeményezte, Orosháza önkormányzata pedig csatlakozott ahhoz a jótékonysági akcióhoz, aminek keretében több mint 1,5 millió forint értékű adományt kap az Orosházi Kórház Neurológiai Osztálya.
Minden évben eszközadománnyal segíti az egyenruhások munkáját Orosháza Város Önkormányzata.
Több mint 40 millió forint TOP-os forrásból, valamint hét millió forint feletti önkormányzati forrásból újult meg Orosházán, a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. Mostantól fogva az Orosháza-Szentetornya településrészen lakók korszerű és esztétikus környezetben részesülhetnek orvosi ellátásban. Az ünnepélyes keretek között zajló átadás csütörtök délután történt.
Több mint 40 millió forint TOP-os forrásból, valamint hét millió forint feletti önkormányzati forrásból újult meg Orosházán, a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. Mostantól fogva az Orosháza-Szentetornya településrészen lakók korszerű és esztétikus környezetben részesülhetnek orvosi ellátásban.
A város, pályázati pénzből és saját erőből megvalósuló beruházását, amely munkásszállás célját szolgálja, folyamatosan támadta az ellenzék, élükön a közös polgármesterjelölttel, Szabó Ervinnel, a nyertes pályázat bejelentése óta - áll Dávid Zoltán Orosháza polgármesterének és alpolgármestereinek sajtóközleményében.
Szent György napja, azaz április 24-e az egyik… hanem a legjelesebb keltezés Orosháza létezésében, ugyanis ezen a napon ünnepli a város az újratelepülésének az évfordulóját. Szerdán volt a 275-ik! Tehát: 1744. április 24-én érkeztek meg az első zombai evangélikusok az üres orosházi pusztára, hogy ott kezdjenek új, a vallásszabadságot is biztosító életet. Mindezzel kapcsolatban egy kiváló programfolyammal készült a város, mi a délutáni, harangláb emlékmű-avatást tekintettük meg.
Szent György napja, azaz április 24-e az egyik… hanem a legjelesebb keltezés Orosháza életében, ugyanis ezen a napon ünnepli a város az újratelepülésének az évfordulóját. Szerdán volt a 275-ik! Nem mellesleg, 1744. április 24-én érkeztek meg az első zombai evangélikusok az üres orosházi pusztára, hogy itt kezdjenek új, a vallásszabadságot is biztosító életet. Mindezzel kapcsolatban egy kiváló programfolyammal készült a város, mi a délutáni, harangláb emlékmű-avatást tekintettük meg.
Az elmúlt hétvégén Egerszalókon idősgondozási workshopot rendeztek, melyen a Kisvárosok Szövetsége nevében Orosháza is részt; a békési települést Dávid Zoltán polgármester képviselte. A program keretébe n többek között olyan kérdésekre keresték a választ a résztvevő önkormányzatok, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek a különböző lakosságszámmal bíró települések az idősellátás terén, és hogyan segíthetnek egymásnak az önkormányzatok. Mellékeljük az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatását az eseményről, továbbá egy sajnos nem túl jó minőségű fotót az eseményről, szíves felhasználásra.
Orosháza is csatlakozott az országos szemétszedési akcióhoz – vasárnapig tart a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű megmozdulás.
Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere szerda reggel, a magyar sajtó napja alkalmából, egy kötetlen beszélgetős-sajtóreggelivel várta a város és a környékbeli híriparosokat az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont Kék Szalon különtermében.
Hírek