"DÉL-AFRIKA" címkével ellátott hírek
Soha nem volt ilyen magas a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma Dél-Afrikában, mint napjainkban, ebben az országban hosszú ideje folyik a harc a nemi alapú erőszak ellen – mondta nyilatkozatában csütörtökön Cyril Ramaphosa, az ország elnöke.
Bosszút állt a természet: a Dél-afrikai Köztársaságban a jelek szerint nagyon rosszul jártak azok az orvvadászok, akik a kihalás szélén álló orrszarvúakat akartak elejteni.
Falomlás következtében tizenhárom ember rekedt egy dél-afrikai aranybányában.
Minden munkást sikerült kimenteni egy dél-afrikai aranybánya mélyéről, ahol azért rekedtek, mert a Free State tartomány térségében tomboló vihar miatt előző nap megszakadt az áramellátás.
Brit kutatók tanulmányukban figyelmeztetnek, hogy kétharmadával csökkent a párducok száma az orvvadászat miatt a Dél-afrikai Köztársaság északi részén fekvő Soutpansberg hegységben. A populáció összeomlása oda vezethet, hogy 2020-ra eltűnik a nagymacska ebből a térségből.
Fokvárosban is vetítik Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotását, a Saul fiát; a vasárnapi bemutatón magyar kiállítás is nyílik Dél-Afrika egyik legnagyobb városában.
Csaknem 16 ezer kilométert tett meg kóborlásaival együtt egy magyar fehér gólya (Ciconia ciconaia). A fiatal madár a közismert, webkamerával is ellátott nagyhalászi gólyafészekből származik, de a Nógrád megyei Rimócról indult vándorútjára.
Az orvvadászat mértékének fokozatos emelkedésével tavaly rekordszámú rinocéroszt öltek meg Dél-Afrikában.
Egy irodaépületnek ütközött a British Airways egyik Boeing 747-400 típusú repülőgépe gurulás közben Johannesburgban. A balesetben négy ember megsérült.
Az orvvadászok idén eddig 688 rinocérosszal végeztek Dél-Afrikában, amely jóval meghaladja a 2012-es évi számokat – derült ki a vasárnap, a rinocérosz világnapon közzétett számokból - írja a hirado.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft