"DÉL-AFRIKA" címkével ellátott hírek
Falomlás következtében tizenhárom ember rekedt egy dél-afrikai aranybányában.
Minden munkást sikerült kimenteni egy dél-afrikai aranybánya mélyéről, ahol azért rekedtek, mert a Free State tartomány térségében tomboló vihar miatt előző nap megszakadt az áramellátás.
Brit kutatók tanulmányukban figyelmeztetnek, hogy kétharmadával csökkent a párducok száma az orvvadászat miatt a Dél-afrikai Köztársaság északi részén fekvő Soutpansberg hegységben. A populáció összeomlása oda vezethet, hogy 2020-ra eltűnik a nagymacska ebből a térségből.
Fokvárosban is vetítik Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotását, a Saul fiát; a vasárnapi bemutatón magyar kiállítás is nyílik Dél-Afrika egyik legnagyobb városában.
Csaknem 16 ezer kilométert tett meg kóborlásaival együtt egy magyar fehér gólya (Ciconia ciconaia). A fiatal madár a közismert, webkamerával is ellátott nagyhalászi gólyafészekből származik, de a Nógrád megyei Rimócról indult vándorútjára.
Az orvvadászat mértékének fokozatos emelkedésével tavaly rekordszámú rinocéroszt öltek meg Dél-Afrikában.
Egy irodaépületnek ütközött a British Airways egyik Boeing 747-400 típusú repülőgépe gurulás közben Johannesburgban. A balesetben négy ember megsérült.
Az orvvadászok idén eddig 688 rinocérosszal végeztek Dél-Afrikában, amely jóval meghaladja a 2012-es évi számokat – derült ki a vasárnap, a rinocérosz világnapon közzétett számokból - írja a hirado.hu.
Egy Dél-Afrikában fellelt, 350 millió éves megkövesedett skorpió a legidősebb ismert szárazföldi állat a Gondwanáról.
Ha nem egyeznek meg a bányászszakszervezetek és a bányatársaságok, akkor 90 ezer ember hagyhat fel a munkával kedd este. A szakszervezetek 60 százalékos béremelést akarnak, a bányavállalatok azonban csak 6 százalékot adnának.