"DÉL-KOREA" címkével ellátott hírek
Felmerült, hogy szükség lesz-e amerikai katonákra, ha Dél-Korea és Észak-Korea tényleg békét köt végre. A dél-koreai elnök szerint maradnak a katonák ebben az esetben is.
Holtan találták otthonában Dzso Min Ki dél-koreai színészt, aki ellen szexuális zaklatás miatt folyt rendőrégi vizsgálat.
Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében üdvözölte kedden a két Korea vezetőjének tervezett csúcstalálkozóját és reményét fejezte ki, hogy a "lehetséges előrehaladást".
Most még 68 órát kell dolgozniuk a dél-koreaiaknak hetente, de ezt hamarosan csökkentik.
Nem tartja meg az Egyesült Államok és Dél-Korea a februári phjongcshangi téli olimpia idejére tervezett, szokásos évi közös hadgyakorlatát - erről egyezett meg csütörtökön telefonon az amerikai és a dél-koreai elnök.
Mun Dzse In dél-koreai elnök szerint országa mindent megtesz, hogy Észak-Korea részt vehessen a közelgő phjongcshangi téli olimpián.
Megérkezett az olimpiai láng a dél-koreai fővárosba szerdán.
A francia sportolók nem utaznak a jövő évi téli olimpiára, ha addigra nagyon elmélyülne a koreai krízis. Az amerikaiak viszont azt mondják, hogy ők mennek.
Segítséget kért a nukleáris és rakétakísérletekkel "provokáló" Phenjan megfékezéséhez Vlagyimir Putyin orosz elnöktől Mun Dzse In dél-koreai államfő szerdán Vlagyivosztokban.
Harci repülőgépek kísértek a stuttgarti repülőtérre az éjjel egy Svájcba tartó dél-koreai repülőgépet, mert megszakadt vele a rádiókapcsolat - tudatták vasárnap a német hatóságok.