"DÉL-KOREA" címkével ellátott hírek
Nem tartja meg az Egyesült Államok és Dél-Korea a februári phjongcshangi téli olimpia idejére tervezett, szokásos évi közös hadgyakorlatát - erről egyezett meg csütörtökön telefonon az amerikai és a dél-koreai elnök.
Mun Dzse In dél-koreai elnök szerint országa mindent megtesz, hogy Észak-Korea részt vehessen a közelgő phjongcshangi téli olimpián.
Megérkezett az olimpiai láng a dél-koreai fővárosba szerdán.
A francia sportolók nem utaznak a jövő évi téli olimpiára, ha addigra nagyon elmélyülne a koreai krízis. Az amerikaiak viszont azt mondják, hogy ők mennek.
Segítséget kért a nukleáris és rakétakísérletekkel "provokáló" Phenjan megfékezéséhez Vlagyimir Putyin orosz elnöktől Mun Dzse In dél-koreai államfő szerdán Vlagyivosztokban.
Harci repülőgépek kísértek a stuttgarti repülőtérre az éjjel egy Svájcba tartó dél-koreai repülőgépet, mert megszakadt vele a rádiókapcsolat - tudatták vasárnap a német hatóságok.
Donald Trump amerikai elnök meghívta Washingtonba Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki szerdán tette le hivatali esküjét Szöulban.
A helyiek összecsaptak a rendőrökkel, amikor megérkeztek az amerikai rakétavédelmi rendszer újabb elemei Dél-Koreába. A rendszer év végére működőképes lehet, és Észak-Korea mellett az oroszoknak sem tetszik.
Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár is indul a dél-koreai elnökválasztáson, és ha megválasztják, az ellenvetések ellenére is támogatni fogja a THAAD rakéták telepítését.
Már elegendő pénzeszköz áll a csődeljárás alatt álló dél-koreai szállítmányozó, a Hanjin rendelkezésére ahhoz, hogy kirakodhassanak a teherhajói, amelyek hetek óta vesztegelnek a világ különféle kikötőinek bejáratánál - jelentette be pénteken a dél-koreai pénzügyminiszter-helyettes.