"DÉL-KOREA" címkével ellátott hírek
A dél-koreai Doosan 4,7 milliárd forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatással 32 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Tatabányára.
Nagy előrelépés lenne ha, ha még idén aláírnák az Észak- és Dél-Korea közti békeszerződést - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán szerda reggel annak kapcsán, hogy Phenjanban találkozott a két koreai vezető.
Ismét találkozhattak egymással olyan családok tagjai Észak-Koreában, akiket a koreai háború miatt szakított el egymástól a politika. Három éve nem volt ilyen találkozó, de a két Korea viszonyának javulásával ismét megszervezték az összejövetelt, amelyre több mint 57 ezren jelentkeztek. Végül 90 család tagjai találkozhattak egymással.
Valahol 41 fokot mértek, Szöulban éjszaka sem megy 30 fok alá a hőmérséklet.
Felmerült, hogy szükség lesz-e amerikai katonákra, ha Dél-Korea és Észak-Korea tényleg békét köt végre. A dél-koreai elnök szerint maradnak a katonák ebben az esetben is.
Holtan találták otthonában Dzso Min Ki dél-koreai színészt, aki ellen szexuális zaklatás miatt folyt rendőrégi vizsgálat.
Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében üdvözölte kedden a két Korea vezetőjének tervezett csúcstalálkozóját és reményét fejezte ki, hogy a "lehetséges előrehaladást".
Most még 68 órát kell dolgozniuk a dél-koreaiaknak hetente, de ezt hamarosan csökkentik.
Nem tartja meg az Egyesült Államok és Dél-Korea a februári phjongcshangi téli olimpia idejére tervezett, szokásos évi közös hadgyakorlatát - erről egyezett meg csütörtökön telefonon az amerikai és a dél-koreai elnök.
Mun Dzse In dél-koreai elnök szerint országa mindent megtesz, hogy Észak-Korea részt vehessen a közelgő phjongcshangi téli olimpián.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft