"DONALD TRUMP" címkével ellátott hírek
Határozottan elítélte el az amerikai zsidó közösségek ellen megszaporodott fenyegetéseket és az antiszemitizmust Donald Trump. Az amerikai elnök kedden újságíróknak nyilatkozott erről, miután látogatást tett az afroamerikai történelem és kultúra Washingtonban a közelmúltban megnyílt múzeumában.
Elhárította a felkérést a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztra Donald Trump amerikai elnök jelöltje, Robert Harward nyugalmazott altengernagy, aki a lemondott Michael Flynnt váltotta volna - közölte a Fehér Ház.
Trump szombaton elindítja 2020-as kampányát.
De először csak megkerülnék, bár ez se volt tervben.
Izraeli kormánykörökben attól tartanak, hogy Benjámin Netanjahu washingtoni tárgyalásain esetleg "béna kacsának" tekintik az izraeli miniszterelnököt a vele kapcsolatos korrupciós nyomozások miatt, a palesztinokat pedig a kétállami megoldás elvetésének lehetősége nyugtalanítja.
Vlagyimir Putyinnak tetszik az ötlet.
21,6 milliárd dollárra becsüli a belbiztonsági minisztérium a 2000 kilométeres kerítés megépítését a mexikói határon. A Reuters által megszerzett tervezet szerint a fal felépítése 3,5 évig tartana, így 2020 végére készülne el. Trump falát teljes mértékben az amerikai állam finanszírozza.
Ideiglenesen felfüggesztette pénteken Donald Trump amerikai elnök hét, muszlim többségű ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmi rendeletét egy seattle-i szövetségi bíró. Az azonnali hatályú döntés országos érvényű, a Trump-kormányzat még nem reagált rá. A légitársaságok azonnal reagáltak, a hét ország állampolgárai ismét felszállhatnak az Amerikába tartó repülőgépekre.
Már egy külön honlapon vezetik, mely nagyvállalatok tiltakoztak Donald Trump intézkedése miatt, amellyel az elnök felfüggesztette hét közel-keleti ország állampolgárainak befogadását az Egyesült Államokba.
Miközben elnöksége második hétvégéjén az egész világot felforgatta, Donald Trump vasárnap délután családjával és barátaival együtt megnézett egy animációs filmet.