"DONALD TRUMP" címkével ellátott hírek
Közzétették a Donald Trump amerikai elnök által az utóbbi évtizedek legnagyobb adócsökkentésének nevezett programját. A terv ellenzői szerint a tehetősek terhei csökkennének és nem tudni, Trump vállalkozásai mennyit nyernének a javaslat elfogadásával.
Donald Trump amerikai elnök fontolgatja a mexikói határra tervezett fal megépítésének elhalasztását.
Donald Trump amerikai elnök hétfőn délelőtt közvetlen hangulatú beszélgetést folytatott a nemzetközi űrállomáson tartózkodó két amerikai űrhajóssal, és külön gratulált Peggy Whitson asztronautának, aki amerikai rekordot döntött a világűrben töltött idejével.
Recep Tayyip Erdogan török elnök május közepén találkozik Donald Trump amerikai elnökkel az Egyesült Államokban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a török államfő televíziós nyilatkozatára hivatkozva.
Megbeszélést folytatott telefonon Angela Merkel kancellár és Donald Trump amerikai elnök a szíriai helyzetről - közölte kedden Steffen Seibert német kormányszóvivő.
Pénteken találkozik egymással Donald Trump és Angela Merkel Washingtonban, ahol a két vezetőnek más-más célja lesz. A német kancellár az amerikai elnök személyes megismerését és a bizalomépítést tartja elsődleges céljának, míg amerikai kormányforrások szerint Trump elnököt rendkívül érdeklik a német kancellár személyes tapasztalatai Putyin orosz elnökről. A látogatást eredetileg keddre tervezték, de időjárási okok miatt péntekre halasztották. Az M1 péntek reggeli műsorában Kiszelly Zoltán politológus és Ilysah György Oroszország-szakértő beszélt a hét diplomáciai csúcseseményéről.
Első látogatásán az izraeli és a palesztin oldalon egyaránt meglepően kedvező benyomást keltett Jason Greenblatt, Donald Trump amerikai elnök különmegbízottja - vélekedett Barak Ravid, a Háárec szakértője az izraeli lap pénteki számában megjelent cikkében.
Az Egyesült Államokban hétfő estétől várható hóviharok miatt keddről péntekre halasztották Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár washingtoni találkozóját - jelentette be a Fhér Ház szóvivője.
Elsőként Hawaii amerikai szövetségi állam támadta meg Donald Trump új elnöki rendeletét a bevándorlás átmeneti szigorításáról.
A belbiztonsági miniszter John Kelly megerősítette, hogy valóban ezt tervezik.