"DONALD TRUMP" címkével ellátott hírek
Pénteken találkozik egymással Donald Trump és Angela Merkel Washingtonban, ahol a két vezetőnek más-más célja lesz. A német kancellár az amerikai elnök személyes megismerését és a bizalomépítést tartja elsődleges céljának, míg amerikai kormányforrások szerint Trump elnököt rendkívül érdeklik a német kancellár személyes tapasztalatai Putyin orosz elnökről. A látogatást eredetileg keddre tervezték, de időjárási okok miatt péntekre halasztották. Az M1 péntek reggeli műsorában Kiszelly Zoltán politológus és Ilysah György Oroszország-szakértő beszélt a hét diplomáciai csúcseseményéről.
Első látogatásán az izraeli és a palesztin oldalon egyaránt meglepően kedvező benyomást keltett Jason Greenblatt, Donald Trump amerikai elnök különmegbízottja - vélekedett Barak Ravid, a Háárec szakértője az izraeli lap pénteki számában megjelent cikkében.
Az Egyesült Államokban hétfő estétől várható hóviharok miatt keddről péntekre halasztották Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár washingtoni találkozóját - jelentette be a Fhér Ház szóvivője.
Elsőként Hawaii amerikai szövetségi állam támadta meg Donald Trump új elnöki rendeletét a bevándorlás átmeneti szigorításáról.
A belbiztonsági miniszter John Kelly megerősítette, hogy valóban ezt tervezik.
Donald Trump új elnöki rendelettel tiltja meg hat muzulmán ország lakosainak, hogy az Egyesült Államokba beutazzanak.
Elkezdődött az orosz és az amerikai elnök találkozójának gyakorlati előkészítése, de annak időpontjáról és helyszínéről még nem született megegyezés - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes az Állami Dumában, egy kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Oroszország és az Egyesült Államok viszonyának szenteltek.
Határozottan elítélte el az amerikai zsidó közösségek ellen megszaporodott fenyegetéseket és az antiszemitizmust Donald Trump. Az amerikai elnök kedden újságíróknak nyilatkozott erről, miután látogatást tett az afroamerikai történelem és kultúra Washingtonban a közelmúltban megnyílt múzeumában.
Elhárította a felkérést a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztra Donald Trump amerikai elnök jelöltje, Robert Harward nyugalmazott altengernagy, aki a lemondott Michael Flynnt váltotta volna - közölte a Fehér Ház.
Trump szombaton elindítja 2020-as kampányát.