"DR. ABDULRAHMAN ABDULRAB MOHAMED" címkével ellátott hírek
Beszélgetés dr. Abdulrahman Abdulrab Mohameddel, a gyulai kórház neonatológus főorvosával, akit korábban az Astellas-pályázaton az év orvosává is választottak a beérkezett szavazatok alapján.
A Gyulai SzC Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium alapítványa, a Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzési Alapítvány is belépett a (viharsarki) koraszülött-mentőautó megvásárlását segítők körébe. Az ünnepélyes, protokolláris pillanat hétfőn, a Harruckern szakiskola Wenckheim konferenciatermében zajlott.
A Tarhosi Falunapok kötelező, évi sorlemeze idén (szombaton) egy új track-kel bővült: a jótékonysági futóversennyel. Kürti Sándor, a település első embere elmondta, ez a sportmozgalom most már olyan fontos etapja a ramazurinak, mint a főzőverseny, vagy a veterán focimeccs.
Mi már készen állunk, szeretettel várunk benneteket május 27-én, 12 órától az újkígyósi Yes, Chef!-ben – mondta a minimál minibár pultja mögött dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (Abdul) gyermekorvos. Majd nyomban hozzátette: ne ijedjetek meg, nem én leszek a szakács! – Én készítem a börgereket! – lépett elő ekkor a takarásból Bánszki Dávid tulajdonos. (Eme remek dialógus, a szombati esemény fészbukvideó-felkonfjához készült kedden; azt követően egy sajtótájékoztató is zajlott a hétvégi Yes, Chef!-Abdul fúzióról.)
Országos kanyarójárvány van Romániában, 2016 eleje óta több mint 3400 esetet diagnosztizáltak, 17-en meghaltak. A román egészségügyi miniszter a napokban ismét felszólította a szülőket, hogy oltassák be gyermekeiket, mivel csak azok betegedtek meg, akik nem kaptak védőoltást. Romániában az egészségügyi tárca szigorúbb oltási törvényt szeretne. De hol, milyen problémákat okoz az oltásellenesség? Mekkora átoltottságra van szükség ahhoz, hogy ne alakuljanak ki a mostanihoz hasonló járványok?
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének legutóbbi, február 16-i ülésén született döntés értelmében a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt 200.000 forinttal támogatja a testület. Ezen összeggel járulnak hozzá egy koraszülöttek mentésére alkalmas gépjármű, továbbá a hozzá tartozó mentőeszközök beszerzéséhez.
Orosháza első városként csatlakozott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány felhívásához, amely egy speciális mentőautóra gyűjt, hogy a koraszülöttek és a beteg újszülöttek szállítását végezze a kórházak között. Az orosházi képviselő testület egyhangú döntésével 500 ezer forinttal támogatta az alapítványt.
Péntek délután a gyulai Várkonyi Bisztró és Bárban Várkonyi Tibor tulajdonos 200 ezer forintos csekket adott át Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvosnak.
Kétkomponensű kézfogós-átadós történés zajlott kedden a békéscsabai TopLaptop Kft. Gyóni Géza utcai üzletében. A csatasorba álló helyi média zászlóshordozóin kívül gyulai tollforgató is érkezett a csabai eseményre. De miért?
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (Abdul), a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekosztályának részlegvezető főorvosa többedmagával már régóta nagyon szeretné, ha Békés megyei telephellyel funkcionálna egy koraszülött mentőautó, amely riasztás esetén perceken belül a helyszínre érkezik. (Ez volt a szeptemberi cikkünk felvezetője. Azóta sok minden történt... azaz Abdul "projektje" hamarosan sínre kerül. Mi most mégis az őszi beszélgetést kopizzuk.)
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó