"DR. ERDÉSZ ÁDÁM" címkével ellátott hírek
2017-ben Gyoma újratelepülésének 300. évfordulójáról emlékeztek Gyomaendrődön. Az emlékév során több programot is szerveztek ez alkalomból. A programsorozat zárásához érkezik. Október 23-án, a Nemzeti ünnepen az 1956-os szabadságharc és forradalomról való megemlékezés után téravató ünnepség is lesz.
Gondosan megmetszett lúdtollal írtak merített papírra, különféle régi levelek hajtogatását gyakorolták, pecséteket öntöttek és más látványos fogásokkal ismerkedtek meg csütörtökön a gyulai önkormányzati fenntartású általános iskolákat tömörítő szervezet, a GYAKI tanulói a gyulai székhelyű Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárban (MNL BML).
A Kádár-rendszerben még mozgó könyvtári szolgáltatással lepték meg Békés megye olvasóit a Békés Megyei Könyvtár dolgozói, a tavalyi dobozi „kultúrbusz” után vasárnap délelőtt az olvasókat szállította a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárba autóbusz a békéscsabai Békés Megyei Tudásház és Könyvtár épületétől az Országos Könyvtári Napok (október 1–7.), az úgynevezett Könyves Vasárnap keretében.
Egy hét alatt két tudományos konferencián is előadtak a Békés Megyei Levéltár történész levéltárosai, szerdán a békéscsabai kormányhivatalban, pénteken a gyulai városháza dísztermében. A megyeszékhelyi főispáni szakmai tanácskozás után a fürdővárosi, Természeti és társadalmi katasztrófák elnevezésű konferenciát is megtisztelte jelenlétével Erdős Norbert kormánymegbízott.
Országos jelentőségű főispáni konferenciával rukkolt elő szerda délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Intézményfenntartó Központ (mik) felkérésére a gyulai székhelyű Békés Megyei Levéltár Békéscsabán, a mik Derkovits sori földszinti tanácskozótermében.
Július 15-ig lehet javaslatot tenni arra, hogy az idén kit válasszon meg díszpolgárnak Újkígyós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A település Újkígyósi Hazaváró 2012 rendezvénysorozatának előestéjén, a helyi kiadványok dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár által levezetett bemutatóján az újkígyósi származású József Attila-díjas cigány költő, író, Rostás-Farkas György is fellépett szintén literátor öccsével, Ruva-Farkas Pál szociológussal a könyvtárban.
Ha döcögősen is, de beindult az információs gépezet Gyulán. A Békés Megyei Levéltár május 5-én bocsátott ki felhívást mindazokhoz, akiknek a tulajdonában vannak rendszerváltozás idején (1988–1990) keletkezett dokumentumok és fotók.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft