"DR. TIRJÁK LÁSZLÓ" címkével ellátott hírek
A Vizes Élőhelyek Világnapjáról emlékeztek meg ma Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontjában. Az ünnepi konferenciát az Agrárminisztérium, a KMNPI, a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság és a Magyar Természettudományi Társulat közösen szervezte.
Hatszázmilliós környezetvédelmi célú beruházást adtak át kedden a Békés és Csongrád megye határán fekvő Montág-pusztán. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság pályázati támogatással épített itt a régi helyett egy új állattartó telepet.
Román-magyar sajtótájékoztató helyszínéül szolgált hétfőn a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontja. Az apropót egy közös projekt szolgáltatta, melynek célja, hogy együtt óvják meg a Körösök természeti örökségét – határon innen és túl.
November 14-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi központjába látogatott Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár - adta hírül a kmnp.hu
Lombkorona sétány, új fogadóépület, környezetbarát parkolók és kikötő is épül hamarosan Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A fejlesztés részleteit ma délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertették. Ezen jelen volt dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára, valamint Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője is.
Hírek