"DR. ZACHER GÁBOR" címkével ellátott hírek
Az orvosok szakmai lelkiismerete tiszta, de az ellátórendszer kapacitása véges.
Zacher Gábor toxikológus szerint a kórházba szállított gyerekeknél pupillatágulat volt megfigyelhető.
Mint más mérgeknél, a metilalkohol esetében is igaz, minél nagyobb a mennyiség, annál inkább képes súlyos, akár halálos mérgezést okozni - emelte ki Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában.
Zacher Gábor a köztévében azt mondta, ideje elgondolkodni itthon a marihuána orvosi felhasználásáról.
A Gyomaendrődi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében Dr. Zacher Gábor „Mindennapi függőségeink” címmel előadást tart Gyomaendrődön.
A Sziget fesztivál a főváros egyik legbiztonságosabb helyszíne - hangsúlyozta Gerendai Károly főszervező a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, melyen elhangzott: éjszakánként kilenc mentőautó biztosítja a fesztivált.
A különböző fesztiválok nem az "erkölcsi fertő" helyszínei, egy-egy többnapos rendezvény sokkal biztonságosabb, mint egy szórakozóhely - mondta Zacher Gábor toxikológus.
Zacher Gábor toxikológus szerint akár egy emberöltő is kell ahhoz, hogy igazolódjon egy alkoholstratégia.
Zacher Gábor toxikológus a törökszentmiklósi esettel kapcsolatban mondta el: nem elég a drogterjesztőt elfogni, a vásárlói oldalon van szükség értékrendváltozásra, hogy "merjenek jó döntést hozni" az emberek.
Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle" - mondta Zacher Gábor toxikológus.