"DR. ZACHER GÁBOR" címkével ellátott hírek
Zacher Gábor a köztévében azt mondta, ideje elgondolkodni itthon a marihuána orvosi felhasználásáról.
A Gyomaendrődi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében Dr. Zacher Gábor „Mindennapi függőségeink” címmel előadást tart Gyomaendrődön.
A Sziget fesztivál a főváros egyik legbiztonságosabb helyszíne - hangsúlyozta Gerendai Károly főszervező a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, melyen elhangzott: éjszakánként kilenc mentőautó biztosítja a fesztivált.
A különböző fesztiválok nem az "erkölcsi fertő" helyszínei, egy-egy többnapos rendezvény sokkal biztonságosabb, mint egy szórakozóhely - mondta Zacher Gábor toxikológus.
Zacher Gábor toxikológus szerint akár egy emberöltő is kell ahhoz, hogy igazolódjon egy alkoholstratégia.
Zacher Gábor toxikológus a törökszentmiklósi esettel kapcsolatban mondta el: nem elég a drogterjesztőt elfogni, a vásárlói oldalon van szükség értékrendváltozásra, hogy "merjenek jó döntést hozni" az emberek.
Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle" - mondta Zacher Gábor toxikológus.
Alkoholfogyasztás miatti gyomorpanaszokkal, allergiás tünetekkel, fulladásos panaszokkal is felkeresték a sürgősségi ügyeleteket karácsonykor.
Több megkérdezett magyar orvos is arról beszélt a hirado.hu-nak, szigorú feltételek mellett indokoltnak tartaná a marihuána tudatmódosító hatású összetevőjének használatát betegek kezelésében. Az Országos Idegtudományi Intézet főorvosa szerint jó hír az epilepsziával élőknek, hogy hamarosan Magyarországon is klinikai teszt kezdődik egy kannabisz-származékból készült gyógyszerrel. Ennek az orvosságnak, amely hivatalosan még nem engedélyezett, nincs tudatmódosító hatása.
A kistérségi szinten megvalósuló gyermekesély programnak köszönhetően tartott előadást Sarkadon, a Bartók Béla Művelődési Központban az ország talán egyik legismertebb orvosa, Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos.