"EP-VÁLASZTÁSOK" címkével ellátott hírek
Csütörtöktől lehet a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választáshoz kapcsolódó, a szavazóköri névjegyzékkel összefüggő kérelmeket benyújtani a választási irodáknál.
Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz vetesse le Trócsányi Lászlót az európai parlamenti választási listáról - jelentette ki Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja vasárnap Budapesten.
Újabb pártokat vett nyilvántartásba a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
Minden korábbinál több, összesen 134 külképviseleten szavazhatnak azok a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar választópolgárok, akik az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán nem tartózkodnak Magyarországon. A külképviseletek száma a 2018-as országgyűlési választáshoz képest 16-tal nőtt.
A Jobbik számára a lét a tét - mondta az EP-választásokkal összefüggésben Farkas Örs politikai elemző az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Nagyon éles küzdelemre számít a kormány az európai parlamenti (EP-) választáson, amely sok szempontból sorsdöntő lehet Európa számára - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
A közép- és különösen a baloldali pártok gyengülése várható a májusi európai parlamenti (EP-) választáson - mondta Gálik Zoltán a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1 aktuális csatornán szombat reggel.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi európai parlamenti választás egyetlen közös komoly európai kérdésről, a bevándorlásról szólhat. A kormányfő szombaton a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, Tusnádfürdőn arról is beszélt, a liberális demokrácia átfejlődött "liberális nem-demokráciává".
Kedd délután 16 órakor lejár a határidő az európai parlamenti (EP-) választáson indult pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.
Nagy valószínűséggel rendkívül alacsony volt a részvétel a csehországi európai parlamenti választáson.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft