"EU" címkével ellátott hírek
Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda - közölte szerdán a román rendőrség.
Duplaannyit költenek a magyarok alkoholra és dohányra, mint az EU-átlag, ruhára viszont jóval kevesebbet.
Új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolatában - jelentette ki szerdán Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében az Európai Bizottság (EB) elnökével, Jean-Claude Junckerrel tartott találkozója után.
Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött - jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.
Közös, az ipari és a mezőgazdasági árucikkek kétoldalú forgalmára kiterjedő szabadkereskedelmi térség létrehozását javasolja a brit kormány az Európai Uniónak.
Szomszédunk átvette a soros EU-elnökséget Bulgáriától.
Tizennégy óra alkudozás és három év késlekedés után született megoldás az uniós menekültpolitikára. Méghozzá olyan, amilyennek még Orbán Viktor magyar kormányfő is örül. Nem véletlenül.
Az Európai Unió egyfajta biztonságos személyiségi „kikötőt” szeretne létesíteni az unió területén, ahol az EU-s állampolgárok magánügyei biztonságban vannak. Ezt még a GDPR adatvédelmi törvényelőírás bevezetésekor, májusban tűzte lobogóra.
Nem szabad megengedni, hogy a menekültügy az EU széteséséhez vezessen.
A megállapodás révén erősödhet a bizalom a befektetőkben Görögország iránt annak tudatában, hogy a görög adósságállomány kordában tartható.