"ERDÉLY" címkével ellátott hírek
A sepsiszentgyörgyi Andrei Muresanu Színház vezetőinek ki kellett hívniuk a csendőrséget szombat este a centenáriumi előadásuk bemutatója ellen tiltakozó román nacionalista csoport eltávolítására - közölte az Agerpres hírügynökség.
Az ország utóbbi időben beszerzett és a szövetséges NATO-országok Romániában állomásoztatott haditechnikáját is felvonultató nagyszabású katonai parádéval ünnepelték szombaton Bukarestben a "nagy egyesülés" centenáriumát, Erdély és a Román Királyság egyesülését kikiáltó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés 100. évfordulóját.
Keserű ünnepről ír Erdély és Románia egyesülése egyoldalú kinyilvánításának a centenáriuma kapcsán az erdélyi magyar sajtó.
Történelemkönyvet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a brüsszeli testület vezetőjének múlt heti, botrányt okozó kijelentése miatt, miszerint Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is.
Kiskunhalasi diákok ültek a buszon, amely karambolozott egy személyautóval. A kocsi sofőre a helyszínen meghalt.
Nem csak joga, hanem kötelessége részt venni az országgyűlési választáson az erdélyi magyarságnak - emelte ki az M1 aktuális csatorna műsorában Borboly Csaba RMDSZ-es politikus, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Tőkés László szerint Mihai Tudose román miniszterelnöknek távoznia kell tisztségéből a "brutális hungarofób megnyilatkozása" miatt, melyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is a "náci ideológiákkal rokon" kijelentésnek tart.
A magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozata visszavonására és bocsánatkérésre kérte Mihai Tudose román miniszterelnököt Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke.
Lavina sodort el pénteken két túrázót a dél-erdélyi Páring-hegységben, a 2405 méter magas Carja-csúcs közelében.
Lavina sodort el pénteken két túrázót a dél-erdélyi Páring-hegységben, a 2405 méter magas Carja-csúcs közelében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó