"ERDÉLY" címkével ellátott hírek
Az országos versenyben való részvétel lehetősége mellett egy háromnapos tanulmányutat nyert az a két csapat, amelyik a Békési Érték-mérő vetélkedő megyei döntőjében a legjobban teljesített. A kiránduláson Erdély értékeivel ismerkedtek, jártak Nagyszalontán, Magyarlónán, Torockón, Kolozsváron és Nagyszalontán is.
Erdélyben, Marosszentkirályon is kimutatták a madárinfluenza-vírus jelenlétét öt elhullott fekete hattyú tetemében - közölte pénteken az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVA) Maros megyei kirendeltsége.
Valamennyi erdélyi megyében az országos átlagnál alacsonyabb arányban járultak az urnákhoz a választópolgárok vasárnap délelőtt a romániai parlamenti választásokon. Az erdélyi megyék közül a részvételt tekintve Hargita megye vezet, ahol a legnagyobb a magyarság aránya.
A GySzC Székely Mihály Szakképző Iskola és a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium 2016-ban közösen nyújtotta be pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hirdetett „Határtlanul! - Együttműködés szakképző iskolák között” elnevezésű programjára. A „Falusiturizmus Határtalnul!” című pályázaton 1 812 000 Ft-ot nyert a két intézmény, a program megvalósulását az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő finanszírozza.
December 11-én parlamenti választásokat tartanak Romániában. Fontos a parlamenti képviselet, hogy a magyar közösség képviselői jelen legyenek ott, ahol az őket érintő döntések születnek.
Nemcsak Marosvásárhelyen, hanem Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek szombaton délután a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium és a magyar nyelvű egyházi iskolák védelmében.
Gáll Annamária és Péterfy Lajos nagyváradi színészek az elmúlt másfél évtizedben már több önálló előadói esttel mutatkoztak be a békéscsabai Lencséi Közösségi Házban. Legutóbb szombat kora este tartották be eme jó szokásukat.
A legjobb filmnek járó díjat nyerte a Saul fia című film a romániai Szászmedgyesi Közép-Európai Filmfesztiválon.
Kolozsvári barlangi mentőknek hétfőn késő este sikerült kihozniuk a Szolcsvai Búvópatak (Huda lui Papara) barlangjából a bentrekedt francia turistákat és romániai barlangászokat - közölte a Mediafax hírügynökség.
A Békéscsaba hétvégi (2016. június 17-19), főtéri rendezvényének színpada a Páduai Szent Antal plébániatemplom előtt van felállítva, tulajdonképpen itt kezdődik az a széles utca, melynek két oldalán egységes faházak sorakoznak szépen elrendezve. Az utca túlsó végén, az Andrássy úti csatlakozásnál, hamisítatlan, korabeli csabai hangulatot talál, aki ezen a hétvégén a Szent István téri korzón tölt néhány kellemes percet, órát – mondjuk - a családjával, gyermekeivel, barátaival, vagy éppen csak egyedül sétálgatva.