"ERDÉLYI ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként az Életfa Emlékplakett bronz fokozatával tüntették ki Erdélyi István Lászlót, a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. elnök-vezérigazgatóját.
Nehéz évre, a tavalyitól némileg elmaradó, 400-600 millió forint nyereségre számít a baromfifeldolgozó Gallicoop Zrt., ugyanis a távol-keleti piacok még nem álltak vissza a madárinfluenza miatti visszaesés után, Európában pedig a lengyel dömpingáru nyomja le az árakat - mondta Erdélyi István elnök-vezérigazgató az MTI-nek.
Kemény esztendőt tudhatnak maguk mögött a hazai pulykatermelők és -feldolgozók. Noha az áfacsökkentés (27 %-ról 5 %-ra) kétségtelenül pozitív hatásokkal járt, ugyanakkor előbb a madárinfluenza, majd a lengyelországi pulykadömping okozott fejtörést. Nem elég, hogy az európai piac telített, ráadásul az Unióban most azt fontolgatják, hogy vámmentes tételeket adnak a Dél-amerikai Közös Piac országainak.
Szarvas város képviselő-testülete a hagyományokhoz híven idén januárban is köszöntötte azoknak a cégeknek a vezetőit, amelyek a legtöbb iparűzési adót fizették be a település kasszájába.
A szarvasiak ebben az évben kerek évfordulót ünnepeltek. Éppen 50 esztendeje ugyanis annak, hogy a Körös-parti települést várossá nyilvánították. A jubileum alkalmából a városnapon – azaz július 23-án, amikor minden évben az újratelepítés évfordulójára emlékeznek – sokan vehettek át elismeréseket. Visszatekintő sorozatunkban most e jeles eseményről szóló tudósításunkat olvashatják ismét.
Két jeles dátumot ünnepeltek tegnap Szarvason: az újratelepítés 294. és a várossá nyilvánítás 50. évfordulóját. Az első szlovák telepesek 1722 júliusában érkeztek meg ide, hogy a török pusztítás nyomán romba dőlt város helyén újat építsenek. Szarvast (nem először) fél évszázaddal ezelőtt, 1966 júliusában nyilvánították várossá – ez szolgáltatta a másik apropót az ünneplésre. A jeles alkalomból díszpolgári címeket és más kitüntetéseket is átadtak az arra érdemeseknek.
Szarvas legnagyobb foglalkoztatója, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. hosszú évek óta töretlenül fejlődik. Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, a siker legfontosabb záloga a jó stratégia. Hogy ez pontosan mit takar, arról személyesen beszélgettünk a cégvezetővel, amikor szarvasi megyejárásunk során bekopogtattunk hozzá.
Szarvas legnagyobb foglalkoztatója, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. hosszú évek óta töretlenül fejlődik. Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, a siker legfontosabb záloga a jó stratégia. Hogy ez pontosan mit takar, arról személyesen beszélgettünk a cégvezetővel, amikor szarvasi megyejárásunk során bekopogtattunk hozzá.
A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. tavalyi árbevétele 33 milliárd forint volt, csak hibahatáron belül nőtt, 1 milliárd forinttal haladta meg a 2013-ast; a korábban az orosz piacra szállított termékeinek pedig nyugat-európai piacokat talált - mondta el Erdélyi István a cég elnök - vezérigazgatója az MTI-nek.
A békéscsabai Vízmű iskolai labdarúgó csapata a 70-es évek közepén valószínűleg az ország legjobb középiskolás csapata volt. Egészen pontosan biztosan az volt, hiszen 1974-ben meg is nyerték az országos középiskolás bajnokságot (néhány név abból a csapatból: Bánáti, Csepregi, Hódi, Zsömbörgi). Igaz, előtte egy esztendővel elveszítették ugyanazt. El se jutottak a döntőig, útközben elvéreztek. Pedig akkor is kinézett a bajnoki cím az aranylábú vízműsöknek, ha nem lett volna az a bizonyos pécsi fiaskó.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft