"ERDŐS NORBERT" címkével ellátott hírek
Még nem volt harminc esztendős, már ott ült a Parlamentben (2002-2014), még nem volt negyven esztendős, mikor Békés megye kormánybiztosa (2011) lett, napjainkban pedig Brüsszelben él (2016), mint az Európai Parlament egyik magyarországi képviselője (2014), tizenketted magával az Európai Néppárt frakciójában.
„Komoly lehetőség a hazai mezőgazdaság számára, hogy a méhészeti ágazat helyzetéről szóló jelentést egy magyar néppárti képviselő készíti el az Európai Parlamentben” - jelentette ki Erdős Norbert fideszes politikus az „Európai méhészeti ágazat előtt álló kilátások és kihívások” című jelentés hivatalos bemutatását követően Brüsszelben. A képviselő hozzátette, nagy öröm számára, hogy a jelentés bemutatott tervezetét a képviselőtársak és az Európai Bizottság főigazgató-helyettese pozitívan fogadtak, és a szöveg már most jelentős támogatással bír.
„A turizmus és turisztikai szolgáltatások nemcsak a tengeri halászok, hanem az édesvízi haltenyésztők számára is komoly lehetőségeket rejtenek magukban, ezért kifejezetten örülök, hogy az Európai Parlament saját jelentést fogadott el a halászat és a turizmus kapcsolata tárgyában” - jelentette ki Erdős Norbert EP-képviselő a jelentés megszavazását követően Strasbourgban. A fideszes politikus azonban hozzátette: az édesvízi haltenyésztés jelenlegi finanszírozása nem elegendő, ennél többre van szükség.
A Dél-alföldi régió EP-képviselője legutóbb a termelői méz körül kialakult helyzetről szolgált friss, európai színtérről származó információkkal. A mezőgazdasági bizottság tagjaként tevékenykedő politikus azonban, mint fogalmazott: a tejtermelők és a libamájjal foglalkozók ágazati problémáit is a szívén viseli.
Az európai mézfronton zajló legfrissebb műveletekről számolt be portálunknak Erdős Norbert, az Európa Parlament néppárti frakciójának tagja. A Dél-alföldi régió képviselője ismertette: a közelmúlt egyik nagy visszhangot kiváltó eseménye volt Brüsszelben az, hogy a Kelet-európai méztermelők demonstrációt tartottak egyre romló helyzetükre irányítva ez által az apparátus figyelmét. A magyarok mellett a cseh, lengyel, szlovák, horvát és szlovén termelők tüntettek a dömpingáron megjelenő importméz ellen.
Az év vége éppen megfelelő apropót szolgáltat arra, hogy Békés megye meghatározó közéleti szereplőit invitáljuk összegző beszélgetésre. Interjú sorozatunkban ezúttal Erdős Norbert következik, akinek személyes és politikai tevékenysége kapcsán is van miről mesélnie.
Nemzetközi tüntetést tartottak magyar és más országokbeli méhészek pénteken Brüsszelben a Kínából az EU-ba irányuló mézimport szabályozásának szigorítását követelve.
Az Európai Parlament elfogadta az európai zöldség-gyümölcs ágazat helyzetéről szóló jelentést. A dokumentum az újonnan alakult zöldség-gyümölcs termelői szervezetek beruházásaira vonatkozó uniós támogatás visszaállítására szólít fel, ami egyértelműen megfelel a magyar termelők érdekeinek.
Képviselői irodát nyitott Erdős Norbert európai parlamenti képviselő a Békés Megyei Önkormányzat épületében. A kezdeményezés egyedülálló abban a tekintetben, hogy Erdős Norbert személyében először van az Európai Parlamentben olyan képviselő, aki Békés megyei, békéscsabai. Ez előnyt jelent a megyében élők számára abban a tekintetben, hogy kérdéseiket olyan képviselőnek tehetik fel, aki pontosan ismeri a megye adottságait, gondjait, problémáit.