"FŐGÁZ ZRT." címkével ellátott hírek
Június végére megváltozik a nemzeti közműszolgáltatási rendszert irányító társaság neve és tulajdonosi struktúrája, a Főgáz és leányvállalatai 100 százalékban a NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába kerülnek, az NKM tulajdonosa pedig a magyar állam, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MVM Magyar Villamos Művek lesz.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Főgáz Zrt.-t, mert a cég ügyfélszolgálatai nem teljesítették a jogszabályokban és az üzletszabályzatban előírt követelményeket - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
Az ország teljes területén elérhető a Főgáz gázszolgáltatása a lakossági és a kisebb üzleti ügyfelek számára április 1-jétől. Nincs teendőjük azoknak a fogyasztóknak, akik jelenleg is a Főgáz ügyfelei, a szolgáltatóváltást azok kezdeményezhetik, akiknek nem a társaság biztosítja a földgázszolgáltatást - közölte a Főgáz Zrt. az MTI megkeresésére pénteken.
A Fővárosi Gázművek (FŐGÁZ) Zrt. 2011. június 6-án felfüggesztette a Nádem Kft. gázszolgáltatását. A Nádem Kft. a békéscsabai Réthy Pál Kórház- és Rendelőintézet hőszolgáltatója.