"FÖLDKÖZI-TENGER" címkével ellátott hírek
A megdöbbentő jóslatért leginkább a műanyag zacskók és palackok okolhatóak - meg persze az ember, aki a tengerbe juttatja őket.
A Sea Eye nevű német segélyszervezet is felfüggeszti a Földközi-tenger nyugati részén bajba jutott menekültek megsegítésére indított mentőakcióit tekintettel a megváltozott biztonsági helyzetre.
Feltételezhetően mintegy 150-200 ember veszett a Földközi-tengerbe a hétvégén, miután három, illegális bevándorlókkal teli hajó is balesetet szenvedett - közölték különböző hírforrások.
Az olasz parti őrség egyik mentőhajójának fedélzetén jött világra három csecsemő, miután édesanyjaikat kimentették a Földközi-tengerből – közölte szerdán a tengeri hatóság.
Újabb 28 ember holttestét emelték ki a vízből Szicília közelében a Földközi-tengeren járőröző nemzetközi erők kedden - tájékoztatott szerdán az olasz parti őrség.
Gumicsónakokkal és hajóval próbáltak átjutni a Földközi-tengeren.
Az olasz haditengerészet szerdán kiemelt a Földközi-tengerből egy Szicília partjainál tavaly elsüllyedt bárkát, amelynek fedélzetén mintegy hétszáz bevándorló lehetett, az eset volt a migránsválság eddigi legsúlyosabb tragédiája.
Még nőhet a halottak száma Líbia északnyugati partjainál, Zuára város közelében, ahol felborult egy menekülteket szállító hajó – közölte pénteken a líbiai haditengerészet szóvivője.
Az elmúlt egy napban háromezernél több migránst mentettek ki a Földközi-tengerből olasz és más hajók, két nap alatt pedig összesen ötezer-hatszáz embert emeltek a fedélzetükre - közölte a mentési missziót irányító olasz parti őrség.
Legalább 400 migráns a tengerbe veszhetett vasárnap éjjel, mikor a vízbe borult Egyiptomból Olaszországba tartó négy csónakjuk a nyílt vízen. A hírt az Independent szerint Szomália egyiptomi nagykövete is megerősítette.