"FRANKÓ ATTILA" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Irodalmi Estek anyacége, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a literatúra népszerűsítésén kívül évek óta nagy hangsúlyt fektet az elszármazott csillagok emlékben tartásával is. Már hagyomány, hogy a júniusi, szezonzáró Irodalmi-program végén az egyesület egy-egy elismerést nyújt át az általuk érdemesnek ítélt személyeknek. Kedden, a városháza dísztermében a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját ezúttal a csabai származású, ejtőernyős világbajnok Bánszki Tamás kapta. Tomi 1987 óta űzi ezt a full extrém sportot – 8500 balesetmentes ugráson van túl; 2003 óta Kecskeméten él. (Interjú a cikk végén!)
A Békéscsabai Irodalmi Estek anyacége, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a literatúra népszerűsítésén kívül évek óta nagy hangsúlyt fektet az elszármazott csillagok emlékben tartásával is. Már hagyomány, hogy a júniusi, szezonzáró Irodalmi-program végén az egyesület egy-egy elismerést nyújt át az általuk érdemesnek ítélt személyeknek. Kedden, a városháza dísztermében a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját ezúttal a csabai származású, ejtőernyős világbajnok Bánszki Tamás kapta. Tomi 1987 óta űzi ezt a full extrém sportot – 8500 balesetmentes ugráson van túl; 2003 óta Kecskeméten él.
A történet ingyenes, csak egy feltétele van: előre be kell jelentkezni.
A történet ingyenes, csak egy feltétele van: előre be kell jelentkezni.
Számos rendezvény köthető a személyéhez: a saját vezetéknevét viselő fesztivál, a sör- és lecsófesztivál, a Békéscsabai Irodalmi Estek stb. Illetve… még a kezdet kezdetén, a 2000. május 12-ére szervezett Frankó Dance Fesztivál tejtestvéreként indította útjára a „véradó-projektjét” – amely ma már egy önálló történés; mi több tegnap köszöntötte a munkatársaival a 2000. véradót. Frankó Attilával, a Frankó Produkciós Iroda ügyvezetőjével beszélgettem.
November 27-én 17.30-kor nyitja meg kapuit a Békéscsabai Karácsonyi Vásár, de a korcsolyapálya – változatlan árakkal – péntektől várja a Szent István térre látogatókat.
Bódi Guszti: Bódi sztori Nagyecsedtől Afrikáig… ahonnan a madár is megszökött című könyvét mutatták be a legutóbbi Békéscsabai Irodalmi Esteken. A programfolyam előtt Bódi Gusztival beszélgettem.
Bódi Guszti: Bódi sztori Nagyecsedtől Afrikáig… ahonnan a madár is megszökött című könyvét mutatták be a legutóbbi Békéscsabai Irodalmi Esteken.
Nincs mese: mindenki szomjazik a sikerre. Sokszor, sokan a tudatosságot meglovagolva találnak a célkeresztbe. Például Aczél György, született Appel Henrik, a 3T professzora fiatalkorában amatőr színészként brillírozott. Majd kitalálta magamagát; és derekasan be is futott. Amúgy azt mondják, ő volt hazánkban az egyik első self made man (olyan ember, aki a maga erejéből lett azzá, ami). A minap egy hasonló emberrel találkoztam a Békéscsabai Irodalmi Esteken – mégpedig Balázs Palival, a népszerű énekes-tévéssel. Noha ő még nem kultuszminiszter.
A Békéscsabai Irodalmi Estek keddi vendége a népszerű énekes volt, a Csabagyöngye stégszínpadán.
Hírek
további friss hírek »