"GAJDA RÓBERT KORMÁNYMEGBÍZOTT" címkével ellátott hírek
„Emlékezni gyűltünk ma össze itt Sarkadon, emlékezni azokra, akik előttünk jártak, akik bátorságukkal, hősiességükkel megmutatták számunkra, mit is jelent áldozatot hozni a hazáért, áldozatot hozni a nemzetért. Emlékezzünk, mert emlékeznünk kell, hiszen ez az utódok dolga, ez a mi feladatunk. Ezt hagyták ránk azok, akik a vérüket adták október hatodikán. Itt, Sarkadon is meg kell tennünk ezt. Meg kell idéznünk a vértanúk szellemét, még ha időben és térben talán távolinak is tűnik számunkra Arad és az aradi tizenhárom. De ha jobban belegondolunk, nem is vagyunk sem időben, sem térben olyan távol tőlük, mivel az emléküket még ma is őrizzük, és földrajzilag sincs távol tőlünk Arad, hiszen a szomszéd megyéről beszélünk.” – mondta Gajda Róbert kormánymegbízott Sarkadon.
Negyedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsaba főterén azt az egész napos kiállítást, ahol Békés megye települései mutatták be a közfoglalkoztatás terén elért eredményeiket. Sarkad idén Önkormányzati Boltot nyitott Békéscsaba főterén, ami igazán sikeres volt. A kiállítás sarkadi részvétele kapcsán fontos kiemelni, hogy az idei esztendőben összesen tizenegy programban 513 főt foglalkoztatott, illetve foglalkoztat Sarkad Város Önkormányzata. A Startmunka Mintaprogramnak köszönhetően 455 fő dolgozhat, míg 58 fő dolgozik más, hosszabb idő tartamú közmunkaprogramban, mondta el dr. Mokán István polgármester.
Kereszténységünkben, magyarságunkban, akaratunkban és alázatunkban erősítenek minket Latorcai-Ujházi Aranka ikonjai - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a művész gyomaendrődi kiállításának vasárnapi megnyitóján.
Szombaton este a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központba voltunk hivatalosak, ahol az önkormányzat rendezte meg immár hagyományos újévi partnertalálkozóját.
Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Békés Megyei Kormányhivatal központi épülete Békéscsabán. Az energetikai korszerűsítés éves szinten 10 és félmillió forint megtakarítást eredményez.
Sarkad Város Önkormányzata a rendszerváltást követő negyedszázad legnagyobb beruházását zárta le 2015. október 20-án. Noha a szennyvíztisztítás már az 1970-es években második felében megindult, a XXI. század által támasztott feltételeknek, környezetvédelmi és egészségügyi követelményeknek, továbbá az Európai Unió szigorú előírásainak a most átadásra kerülő projekt eredményes megvalósításával tud megfelelni a település, mondta köszöntőjében dr. Mokán István polgármester a teljesen újjáépített szennyvíztelepen tartott projektzáró rendezvényen.
Harmadik alkalommal szervezete meg a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsaba főterén azt az egész napos kiállítást, ahol Békés megye települései mutatták be a közfoglalkoztatás révén elért eredményeiket, termékeiket és cseréltek egymással szakmai tapasztalatot. Szeptember 17-én az egész napos programon a sarkadi közmunkaprogramok is bemutatkoztak.
Az Osztrák-Magyar Monarchia idején, 1904-ben emelt bútorüzemből, majd étteremből és szállodából kereskedőház, zsidó kereskedő házából az 1956. évi forradalom és szabadságharc idején a feldühödött parasztok által megrohamozott kommunista pártszékház, abból állami zeneiskola, a végén, 2013. január elsején járási hivatal létesült az Árpád utcai történelmi épületben a törökverő Hunyadi János hadvezér, kormányzó fegyverkovácsairól elhíresült Mezőkovácsházán több mint 100 év leforgása alatt.
Február 11-én tartotta évértékelő tiszti értekezletét a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A békéscsabai rendezvényen a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot vezetője, Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy képviselte. Az értekezleten részt vettek a megyei, városi, járási vezetők, a társ-, és rendvédelmi szervezetek képviselői, akiknek együttműködését Tóth Tibor mk. tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszönte meg.
Sajtótájékoztatót tartott Gajda Róbert kormánymegbízott a hazánkban egyedülálló, új, megyei hírportálról.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó