"GÁL FERENC FŐISKOLA" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete közös küldöttközgyűlést tartott szerda délután, a békéscsabai Gál Ferenc Főiskolán.
Hatodik lett a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának csapata a február 1-3. között lezajlott XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen, Győrben. A „Nyári gyerekek” elnevezésű, három hallgatóból álló csapat a Gál Ferenc Főiskola békéscsabai gazdasági karán – pénzügy-számvitel szakon végzős hallgatókból állt.
A katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Gál Ferenc Főiskola (GFF) vette át februártól a Szent István Egyetemtől (SZIE) a békéscsabai gazdasági campus működtetését. A GFF új mesterképzési szakokat és a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően új alapszakokat is indítana a jövőben - válaszolt Kozma Gábor rektor hétfőn írásban az MTI-nek.
A Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, valamint a főiskola részéről Dr. Kozma Gábor rektor írta alá 2017. december 7-én a Békés Megyei Kormányhivatal Tomcsányi termében.
A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti februártól a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést - jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben.
A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola (GFF) működtetné a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést jövő februártól - közölte Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kedden az MTI-vel.
A nemzetiségi pedagógusok előtt álló új kihívásokról rendeztek konferenciát csütörtökön Szarvason, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán. A helyszín nem véletlen, ugyanis a szarvasi főiskola (melynek neve és fenntartói az elmúlt évtizedekben többször is változtak) mindig is előkelő helyet foglalt el a hazai pedagógusképzés palettáján, ezen belül is a nemzetiségi – szlovák, román, roma és német – tanítók és óvodapedagógusok képzésében.
Agrár-mérnöktanári 4 féléves mesterképzést indít Mezőtúron szeptembertől a Szeged-Csanádi egyházmegyéhez tartozó Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke kedden sajtótájékoztatón, Szolnokon.
Harmadik alkalommal rendezik meg január 22-én, a magyar kultúra napján az Együtt szaval a nemzet programot. Idén a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Pedagógiai Kara lesz a kezdeményezés házigazdája.
A külvilág akkor fogadja el végleg egy gyermek megszületését, ha hangosan felsír. Ezért a jelért a szülés körül bábáskodók mindent elkövetnek, addig nem hagynak békét az újszülöttnek, amíg nem tudatja hanggal is a világra jöttét. Ugyanis ez az életjel az első bizonyossága annak, hogy a gyermek alapvető életfunkciói rendben vannak, ez a legelső bizonyossága annak, hogy a gyermek felkészült földi útjára.
Hírek