"GÁZAI ÖVEZET" címkével ellátott hírek
Három palesztin meghalt, amikor az izraeli hadsereg válaszcsapást mért a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet állásaira. Ezt megelőzően palesztin fegyveresek a Gázai övezet határánál izraeli katonákra lőttek - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerda este.
Az éjszaka is folytatódtak a rakétatámadások a Gázai övezetben, ahonnan 24 óra alatt több mint száz lövedékkel támadtak izraeli területet, az izraeli hadsereg válaszul több tucat légicsapást hajtott végre - közölte szerda reggel az izraeli katonai rádió.
Már 58 – kizárólag palesztin – halottja van az összecsapásoknak a palesztin övezet és Izrael határán. Kedden újabb véres összetűzésekre lehet számítani, most van ugyanis a "katasztrófa" 70. évfordulója, amikor Izrael állam megalapítása után tömegesen telepítették ki a palesztinokat.
Három palesztin megsebesült a Gázai övezet határán az izraeli hadsereg és a helyiek között pénteken kirobbant összecsapásokban - jelentette az izraeli sajtó.
Az izraeli hadsereg vasárnapra virradóra felszámolt egy újonnan megtalált, betonnal bélelt alagutat a Gázai övezet déli végénél, Izrael és Egyiptom, valamint az övezet hármas határánál.
A Gázai övezet öt éven belül lakhatatlanná válik, ha az enklávéra jellemző jelenlegi gazdasági tendenciák folytatódnak - derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) kedden Kairóban közzétett jelentéséből.
Hosszú idő óta először palesztinok rakétát lőttek ki izraeli területre a Gázai övezetből, miközben Izraelben a függetlenség napját ünnepelték. Az izraeli hadsereg válaszul a Hamász radikális palesztin szervezet egyik támaszpontját lőtte tüzérségi aknákkal. Sebesülésről nem érkezett közlés.
Erődítményeket emel a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet a határ palesztin oldalán - erről tanúskodik a yneten, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapján pénteken közölt videofelvétel.
Az izraeli hadsereg korlátozott tűzszünetet tart a gázai harcokban - jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.
A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális szervezet bejelentette vasárnap, hogy a muzulmán böjti hónap végének közeledtére tekintettel elfogadja az eredetileg Izrael által meghirdetett, 24 órás humanitárius tűzszünetet. Még kora reggel Izrael ugyanakkor felújította a hadműveleteket, miután több tucat a Gázai övezetből kilőtt rakéta ért földet területén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó