"GÖRGÉNYI ERNŐ" címkével ellátott hírek
Ez a hétvége a gasztronómiáról és a koncertekről szól a fürdővárosban. (Varga Zoltán tudósítása.)
A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti februártól a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést - jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben.
Szerda délután zajlott a Békés Megyei Kormányhivatalban az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros szakaszával kapcsolatos sajtótájékoztató.
Ünnepi képviselő-testületi üléssel emlékezett meg Gyula város önkormányzata pénteken a vár 1566. szeptember 2-ai elestéről. Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, hogy tisztelettel kell adózni Kerecsényi László várkapitány és a várvédők emléke előtt, akik több mint két hónapig védték a várat a hatalmas túlerőben lévő oszmán seregtől.
Májusban adtunk hírt arról a bejelentésről, mely szerint zöldfolyosó épül Békés, Békéscsaba és Gyula között. Sokan örültek, sokan azonban úgy reagáltak, lenne ennél fontosabb ügy is. Érdemes a hírt újraolvasni és újragondolni.
Orbán Viktor múlt heti békéscsabai látogatásának és ígéreteinek minden bizonnyal számos hozadéka lesz. Az egyik ilyen ígéretről tartottak sajtótájékoztatót Békéscsaba, Gyula és Békés al- és polgármesterei.
Péntek este a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal hivatalosan is kezdetét vette a 2016-os fesztiválszezon.
Elégtételt kell kapniuk a keleti megyéknek, amiért az elmúlt száz évben nem fordítottak rájuk kellő figyelmet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Gyulán, az Almásy-kastély átadásán.
Átadták a gyulai Almásy-kastélyt, amely komoly felújításon esett át az elmúlt években.
Hírek