"GYŐRFFY BALÁZS" címkével ellátott hírek
Ünnepélyes keretek közt, szerda délelőtt átadták a felújított mezőhegyesi „Kantár” épületét, amelyben kormányablak, s egyben egy integrált agrárigazgatási és hatósági központként is működik majd. (Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházai Járási Hivatala Mezőhegyesi Járási Kirendeltség Mezőhegyes, Kozma Ferenc utca 11.)
Megújulnak a mezőgazdasági őstermelői igazolványok, a papír alapú igazolványok helyett kártya alapú igazolványt vezetnek be, az új rendszer sikeresen elindult - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
A magyar földekről hiteles nyilvántartás áll rendelkezésre, amit a földhivatalok kezelnek; ezekbe bárki betekinthet, és az ott látott adatokat összehasonlíthatja azokkal, amelyek a Nemzeti Földalapkezelő honlapján találhatók, és amelyek alapján az árverések zajlanak - mondta Győrffy Balázs fideszes képviselő, az agrárkamara elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
Bár a létrehozásukkal, szervezeti struktúrájukkal és a működésükkel kapcsolatos kormányrendelet még nem született meg, máris országszerte nagy érdeklődés tapasztalható a települési földbizottságok iránt, közölte a napokban Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, sőt van, ahol követelik a létrehozását.
Jelentős az érdeklődés vidéken a földbizottságok megalakítása iránt, bár az ezzel kapcsolatos rendelet még nem született meg - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kedden Szekszárdon tartott kamarai fórumon.
Minden bizonnyal összesen nem járt annyiszor Békés megyében agrárminiszter a rendszerváltozás óta, mint a 2. Orbán-kormány idején, ami önmagában is jelzi a térség kormányzati felértékelődését. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatóságának a békéscsabai kulturális központban csütörtök délután a megyei elnökség ülése előtt megtartott sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy az idén 27 százalékkal nőtt az agrárium teljesítménye, amely 1,4 százalékkal járult hozzá a GDP növekedéséhez.
Akár százmilliárd forintos nagyságrendű is lehet a 2020-ig tartó élelmiszeripari fejlesztés, mivel az ágazat érdeke az, hogy mennél magasabb feldolgozottságú mezőgazdasági termékek kerüljenek a belföldi- és export piacra - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerint a magyar gazdatársadalomnak "le kell dolgoznia" a nyugat-európai országok gazdálkodóinak szervezettségéből adódó versenyhátrányát, ezért van szükség egységes, az agrárium valamennyi szereplőjét összefogó, segítő szervezetre.
Rendkívüli ülést tartott kedd délután Békéscsabán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatóságának elnöksége. Az előtte megtartott sajtótájékoztatón többek között elhangzott, hogy a március 28-án megalakult országos agrárgazdasági kamarának soha nem tapasztalt együttműködést sikerült kialakítania a kormányzattal. Dr. Orbán Viktor miniszterelnök és Győrffy Balázs NAK-elnök stratégiai megállapodást is aláírt.
Március 28-án jött létre a budapesti országos alakuló küldöttgyűlésen a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara, rövidebb néven a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az új köztestület országos elnökének Győrffy Balázst, Nemesgörzsöny (Veszprém megye) polgármesterét, fideszes országgyűlési képviselőt választották meg. A hir6.hu az új agrárkamara Békés megyei elnökét, dr. Kulcsár László gyomaendrődi ügyvédet, gazdasági és agrár szakjogászt, őstermelőt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) alelnökét, megyei önkormányzati képviselőt kérdezte Békéscsabán a szervezeti felépítésről és a célokról a volt Békés Megyei Agrárkamara Dózsa György utca 15. szám alatti épületében, a NAK Békés megyei területi igazgatóságán.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft