"HANÓ MIKLÓS" címkével ellátott hírek
Őszidő címmel, egy közel egész napos rendezvény zajlott szombaton a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban, az ott működő Mohácsy Mátyás Kertbarát Körrel karöltve. Amúgy az ország egyik legszebb lakótelepén pulzáló kultkikötőjében az ősz is csudás!
Második alkalommal rendezik meg a békéscsabai CsabaParkban a Csaba Napokat. A programok ingyenesek.
Mindössze két hét telt ötlet és az esemény között, de Mezőmegyeren nem ismernek lehetetlent az emberek, főleg ha arról van szó, hogy együtt legyenek Békéscsaba egyik kertvárosának lakói.
Orbán Viktor múlt heti békéscsabai látogatásának és ígéreteinek minden bizonnyal számos hozadéka lesz. Az egyik ilyen ígéretről tartottak sajtótájékoztatót Békéscsaba, Gyula és Békés al- és polgármesterei.
A csabai kolbász nagykövete lett az Omega együttes, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Budapesten Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere és a zenekar két tagja, Benkő László és Debreczeni Ferenc.
Békéscsaba képviselő-testülete február 25-én tartotta soron következő ülését. A leghangsúlyosabb napirendi pontot, vagyis a 2016. évi büdzsét is ez alkalommal tárgyalták. A tervezett bevételi és a kiadási főösszeg között több mint 1,5 milliárdos különbözet mutatkozik. Az előterjesztés – több órás vitát követően – 12 igen szavazat eredményeként, illetve 4 tartózkodás mellett vált határozattá.
A Modern Városok Program keretében Békéscsabának megítélt közel 2 milliárd forintos kormányzati támogatást a belterületi, kommunális célú utak felújítására kívánják fordítani – közölte hétfőn reggel rendkívüli sajtótájékoztatóján a Fidesz frakció vezetése.
Hanó Miklós, Békéscsaba fejlesztésért felelős alpolgármestere számolt be arról, hogy az M44 gyorsforgalmi út beruházásának megkezdését elősegítő kormányhatározat megszületését követően, a Modern Városok Program megvalósítását elősegítő újabb intézkedést hozott a kormány.
A békéscsabai Fidesz frakciójának közlése szerint Hanó Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester és Ferenczi Attila, tanácsnok felkérte Simonka György országgyűlési képviselőt, a párt békés megyei elnökét, járjon közben annak érdekében, hogy a városban kormányzati támogatással nagyszabású útfelújítási- és építési program valósulhasson meg.
A megyeszékhely képviselő-testülete csütörtökön délelőtt zárt ülésen tárgyalta a Békéscsabai Médiacentrum Kft. működéséről és idei üzleti tervéről szóló előterjesztést. A dokumentum szeptemberben még a nyilvános témák között szerepelt, akkor azonban nem született döntés, a témát levették a napirendről.