"HILLER ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Terrorizmusként élte meg a háza elleni 2007-es támadást Hiller István. A szocialista politikus erről tanúként beszélt a Budaházy György és társai elleni büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.
Hiller István korábbi pártelnököt választotta választmányi elnöknek az MSZP szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa.
Új alkotmányt, új köztársaságot akarunk - jelentette ki hétfőn Budapesten, a Magyar Köztársaság Kövénél tartott sajtótájékoztatón Hiller István, az MSZP alelnöke, aki szerint az alaptörvény "a Fidesz alkotmánya".
Az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint szabadság igazából akkor létezik, ha az egyes ember is élvezi.
Hiller István és Fodor Gábor tett látogatást Békéscsabán szerda délután. Miklós Attilával kiegészülve beszélgetésre hívták a sajtót, ahol elmondták, hogy az április hatodikai választásoknak hatalmas tétje lesz.
A demokratikus ellenzék összefogását szorgalmazta Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő a Nagy Imre Társaság szombati fővárosi rendezvényén.
Az MSZP szerint a kormány húszéves konszenzust felrúgva nem a gyerekek érdekeit helyezi az oktatáspolitika középpontjába és fiatalok tömegeit zárja el a felemelkedés lehetőségétől. A szocialisták úgy látják, a pedagógus-életpályamodell és az iskolák államosításának forrásai is hiányoznak, a felsőoktatásban tanulók száma pedig nagy mértékben csökkenni fog.
Az MSZP-s Hiller István szerint hamis legenda, hogy diplomás túlképzés van, és hiba erre hivatkozva csökkenteni az állami finanszírozású felsőoktatási helyek számát.
Hiller István volt szocialista oktatási miniszter szerint a kormánynak nincs oktatáspolitikája: a felsőoktatásban koncepció nélküli pénzkivonás zajlik, a miniszterelnök vitatható közoktatási elképzeléseit pedig pénz hiányában nem tudják megvalósítani.
A szolidaritás nagyobb erő, mint a politikai vita, ezért az MSZP Társulás a szociáldemokrata értékekért elnevezésű platformja megjelenik Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hétfői gyanúsítotti kihallgatásakor, a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt - mondta Hiller István, a tömörülés elnöke a testület szombati zárt ülése utáni sajtótájékoztatón, Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft